Gündem:
'ŞAM İLE İKİNCİ TEMAS NE ZAMAN?'

"ŞAM İLE İKİNCİ TEMAS NE ZAMAN?"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün sabah saatlerinde beraberinde MİT Başkanı Hakan Fidan ile Ankara’dan Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitti.

Vnukova Havalimanı’nda Rus yetkililer, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ve diğer ilgililer tarafından karşılanan Bakan Akar ve Fidan, doğrudan Rusya Savunma Bakanlığı’na geçti.

Burada Milli Savunma Bakanı Akar ve MİT Başkanı Fidan, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile Rusya Federasyonu ve Suriye istihbarat başkanlarıyla üçlü toplantıda bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’daki Suriye ve Türkiye zirvesine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Başlıklarla Çavuşoğlu’nun o mesajları:

ŞAM'LA 2. TEMAS NE ZAMAN OLACAK? 

Esad’la ‘Bakan’ düzeyinde bir görüşme olmadığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, Şam ile ikinci temas ne zaman olacak sorusuna, "Dışişleri Bakanları arasındaki temas için Ocak ayı erken bir tarih" yanıtını verdi.

ŞAM TEMASI KARA HAREKATINI ETKİLER Mİ?     

Şam ile 11 yıl sonra ilk resmi temasın olası bir kara operasyonu sürecini nasıl etkileyeceğine yönelik Çavuşoğlu, "İki ülke arasındaki görüşmeler terörle mücadeleye engel değil! ABD ve bazı Avrupa ülkeleri görüşmelere karşı! PKK/YPG’yi destekleyenler diyaloğa karşı" dedi.

PKK'NIN PARİS'TEKİ EYLEMLERİ

Terör örgütü PKK yanlılarının Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirdiği olaylara ilişkin ise Bakan Çavuşoğlu,  "Müttefiklerimiz umarız ders alır!" açıklamasını yaptı. 

ÇAVUŞOĞLU: YUNANİSTAN'A BİR UYARI DAHA

Bugün Yunan karasularını 12 mile çıkarma iddialarına ilişkin sert tepki gösteren Çavuşoğlu, "Sahte kahramanlık macerasının sonu kötü olacak!" uyarısını yineledi. 

ABD’YE RUM YÖNETİMİ TEPKİSİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Amerika neden kredi vermiyor da silah veriyor?



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku