Gündem:
ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ'a TEBRİKLER
ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ'a TEBRİKLER

Beşiktaş 3-1 Osmanlıspor (Beşiktaş şampiyon)

Siyah beyazlı takım, 1 puan alsa dahi mutlu sona ulaşacağı Osmanlıspor maçını 3-1 kazanarak 14. lig şampiyonluğuna ulaştı.

Vodafone Arena'da bir şölen havasında geçen karşılaşmada Beşiktaş'ın gollerini Marcelo (Dk.21 ve 24) ile Mario Gomez (Dk.48) attı. Osmanlıspor'un tek sayısı 74'te Webo'dan geldi.

Stat: Vodafone Arena 
Hakemler: Cüneyt Çakır, Orkun Aktaş, Alpaslan Dedeş 
Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Marcelo, Tosic, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 75 Necip Uysal), Quaresma (Dk. 86 Cenk Tosun), Sosa, Gökhan Töre (Dk. 65 Kerim Frei), Gomez 
Osmanlıspor: Ahmet Şahin, Muhammed Bayır, Uğur Demirok, Szukala, Pinto, Mehmet Güven (Dk. 54 Erdal Kılıçaslan), Musa Çağıran, Lawal, Delarge (Dk. 54 Torje), Ndiaye, Rusescu (Dk. 61 Webo) 
Goller: Dk. 21 ve 24 Marcelo, Dk. 48 Gomez (Beşiktaş), Dk. 73 Webo (Osmanlıspor) 
Sarı kartlar: Dk. 55 Rusescu, Dk. 88 Lawal (Osmanlıspor), Dk. 72 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)

MAÇIN GOL POZİSYONLARI:

21. dakikada Gökhan Töre'nin sağ taraftan kullandığı kornere kafayı vuran Marcelo, topu filelerle buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.
24. dakikada Beşiktaş korner kullandı. Savunmadan seken topa Oğuzhan vurdu, savunmadan seken topu önünde bulan Marcelo, yerden çok düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 2-0.
48. dakikada Quaresma seri çalımlarla ceza alanına ilerledi, ara pasında Gomez, sağ kanattan şık hareketlerle ceza sahasına sızdı plase bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 3-0.
74. dakikada Torje'nin kullandığı kornerde Tolga boşa çıktı, Webo da topu filelerle buluşturmakta zorlanmadı: 3-1.




STAT TAMAMEN DOLDU

Beşiktaş'ın şampiyonluk için sahaya çıktığı Osmanlıspor maçına siyah-beyazlı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmadan saatler önce Beşiktaş Köyiçi ve stat etrafında toplanmaya başlayan taraflarlar, meşaleler yakıp, şampiyonluk şarkıları söyleyerek eğlendi. Taraftarlar, 41 bin 903 kişi kapasiteli yeni statları Vodafone Arena'nın tribünlerini tamamen doldurarak takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi.

KARTAL YUVASI PARA BASTI

Beşiktaşlı taraftarlar, kulübün lisanslı ürünlerini satan Vodafone Arena'nın içindeki Kartal Yuvası mağazasına adeta akın etti. Taraftarların yoğun ilgisi nedeniyle mağazadaki bazı ürünler tükenirken, diğer şubelerden takviye yapıldı.      

FUTBOLCULAR İLKİ YAŞADI

Beşiktaş'ta futbolcuların çok büyük bölümü, Süper Lig'de ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı ekibin 2008-2009 sezonunda elde ettiği şampiyonluğun kadrosunda bulunan Necip Uysal ve Serdar Kurtuluş dışındaki tüm futbolcular, kariyerlerindeki ilk Süper Lig şampiyonluğuna ulaştı. Mario Gomez, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir ve Bundesliga'da üç kez, Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir, Portekiz Ligi'nde dört ve İtalya Serie A'da iki defa, Arjantinli futbolcu Jose Sosa Bundesliga, La Liga ve Arjantin 1. Ligi'nde birer kez, Alman Andreas Beck Bundesliga'da bir defa, Kanadalı Atiba Hutchinson Danimarka Süper Lig'inde dört kez, Brezilyalı Marcelo Guedes de Polonya Ligi'nde bir kere şampiyonluk görmüştü.

FİKRET ORMAN'IN İLK ŞAMPİYONLUĞU

Fikret Orman, Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak ilk kez Süper Lig'de şampiyonluk sevinci yaşadı. Kulübün bugün yapılan olağan seçimli genel kurulunda tek aday olan ve yeniden başkanlığa seçilen Orman, üçüncü dönemine şampiyonlukla başladı. Siyah-beyazlı takım, 2012 yılından beri kulübü yöneten Orman'ın 5. görev yılında şampiyonluğa ulaştı.

ŞENOL GÜNEŞ, KARİYERİNİN ZİRVESİNDE

Şenol Güneş, Süper Lig kariyerindeki ilk şampiyonluğunu kazandı. Trabzonspor'da kaleci olarak 6 kez şampiyonluk kupasını kaldıran 63 yaşındaki çalıştırıcı, 1988 yılında başladığı teknik direktörlük kariyerindeki ilk şampiyonluğunu siyah-beyazlı takım ile elde etti. Süper Lig kariyerinde Beşiktaş'ın yanı sıra Trabzonspor, Boluspor, Antalyaspor, Sakaryaspor ve Bursaspor'u da çalıştıran Güneş, daha önce iki kez şampiyonluğu son haftalarda Fenerbahçe'ye kaybetmişti. Güneş ayrıca, Süper Lig tarihinde şampiyonluk yaşayan en yaşlı Türk teknik direktör oldu.



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku