Gündem:
ŞANLIURFA'da BİNA ÇÖKTÜ

ŞANLIURFA'da BİNA ÇÖKTÜ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan denetimde ağır hasarlı olduğu belirlenen Haliliye ilçesindeki bir bina, bugün saat 15.40 sıralarında büyük gürültüyle çöktü. Kentte paniğe yol açan çökmenin ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. 

Bölgeye AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ile güvenlik güçleri sevk edildi. 

CNN Türk canlı yayınında Kaan Temeltaş’ın sorularını yanıtlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yolun kısmi olarak trafiğe kapatıldığını açıkladı. Beyazgül, enkaz altında birinin kalıp kalmadığının net olarak bilinmediğini ancak bölgedeki esnafın bir kişinin enkaz altında kaldığını söylemesi üzerine arama-kurtarma çalışmalarının yürütüldüğünü açıkladı. Bir kişinin ise ayağına moloz düştüğünü belirtti.
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise şu ana kadar enkazda canlı tespiti yapılmadığını açıklayarak, "Şu ana kadar herhangi bir tespit yapılmadı. Ses alınmadı" dedi.

Vali Ayhan, ağır hasarlı tespitinin yapılmasının ardından binanın boşaltıldığını açıkladı. Yaralı kişinin ise hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

Vali Ayhan, olayla ilgili sosyal medya hesabından ise "Haliliye ilçemizin Atatürk Caddesi üzerindeki ağır hasarlı bir bina yıkılmıştır. Her ihtimale karşı enkaz altındaki arama kurtarma çalışmalarımıza hızla başlanmış olup tüm ekiplerimiz olay yerindedir" açıklamasını yapmıştı.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda ise hasarlı yapılara girilmemesi gerektiği uyarısı tekrarlanarak, "Bölgede Mardin ve Şanlıurfa il AFAD, güvenlik güçleri, UMKE ile sivil toplum kuruluşlarının ekipleri enkazda arama kurtarma çalışmalarına devam etmektedir. Diyarbakır ve Adana İl AFAD ekipleri destek amacıyla bölgeye ivedi olarak sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku