Gündem:
'SAVAŞ DAHA BİTMEDİ'

"SAVAŞ DAHA BİTMEDİ"

Arapça konuşan İsrail Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee videoda "İnsani ara geçici" diyor. Sözcü ayrıca, Gazzelilere "Gazze Şeridi'nin kuzeyi tehlikeli bir savaş bölgesi ve kuzeye geçiş yasak. Güvenliğiniz için güneydeki insani bölgede kalmalısınız" diyor.

GEÇİCİ ATEŞKES BAŞLADI

Hamas ve İsrail arasındaki çatışmalara verilecek dört günlük ara başladı. Ateşkes başarılı olursa, yaklaşık sekiz haftadır süren çatışmalarda ilk ara olacak.

Geçici ateşkes anlaşması, Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği saldırılarda rehin alınan 50 kadın ve çocuğun serbest kalmasını öngörüyor.Çatışmalara verilen dört günlük arada Hamas 50 rehineyi, İsrail ise hapishanelerindeki 150 Filistinliyi serbest bırakacak.
13 kişilik ilk rehine grubunun bugün Türkiye saatiyle 17:00'de serbest kalması bekleniyor.

Çatışmalara verilen ara aynı zamanda, Gazze'de yaşayan 2,2 milyon Filistinli'nin çok ihtiyaç duyduğu ilk yardımların ulaşması anlamına geliyor.Ancak İsrail saldırıları ateşkesin başlayacağı saate dakikalar kala devam etti.İsrail bunun savaşın sonu anlamına gelmediğini, Hamas yok edilene ve tüm rehineler evlerine dönene kadar saldırılarını sürdüreceğini açıkladı.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL'le TİCARET DURDURULDU
Yapılan açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail'le...

Haberi Oku