Gündem:
SAVCI: 'EVREN'in RÜTBELERİ SÖKÜLSÜN'
SAVCI: "EVREN'in RÜTBELERİ SÖKÜLSÜN"

"12 Eylül darbecileri hırsızdır, Merkez Bankası’ndan 170 ton altın çaldılar"

Sanıklar Evren ve Şahinkaya, yine SEGBİS sistemiyle duruşmaya bağlandı. Duruşma başında mahkeme, izleyici sıralarına silahlı çevik kuvvet oturturması tepki yarattı. Avukatlar ve izleyiciler, polislerin salonda bulunmasına itiraz etti. Mahkeme Başkanı Oktay Saday ise polislerin duruşmanın düzenini bozanlar için salonda bulunduğunu belirterek, "Herkes sessiz olsun. Ağzını açanı dışarı atarım" dedi. Tepkinin dinmemesi üzerine mahkeme başkanı, polislerden dışarı çıkmasını istedi. Bu durum salonda alkışla karşılandı. Mahkeme Başkanı Saday ise "Ya alkış da istemiyoruz. Allah allah" diyerek tepki gösterdi.
 
Duruşmada savcı esas hakkındaki görüşünü anlattı. Savcı, 12 Eylül öncesi yaşanan Taksim, Maraş, Sivas, Çorum katliamlarıyla darbeye zemin hazırlamak için ortak akıl tarafından yönlendirildiği, sanıkların darbeye zemin hazırlamak için bu olaylara bilerek müdahale etmediğini söyledi. Savcı, sanıkların darbe suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.
 
Saat 10.55: Savcı, 12 Eylül darbesine ilişkin sanıkların suçlarını anlatırken, aniden Evren’in bulunduğu ekran karardı. Avukat Ömer Kavili, “Sanık suçlarını duyunca der bastı, göğsünü açtılar. Bu SEGBİs sistemi ile davanın kaderi Adalet Bakanlığı’nın insafına bırakılıyor” dedi. Evren’in yanında bulunan avukatı Sezin Duygu Tuncer ise söz alarak müvekkiline pansuman yapılacağını belirterek, ekranın kapatılmasına onay istedi. Mahkeme, izin verince yaklaşık 10 dakika Evren, duruşmadan koptu.
 
Savcı, 'Evren'in rütbeleri sökülsün' dedi
 
12 Eylül davasında cumhuriyet savcısı, sanıklar Evren ve Şahinkaya hakkında anayasayı ihlal, hükümeti ve Meclis'i ortadan kaldırmak suçundan ağırlaştırılmış müebbet istedi. Ayrıca sanıkların TSKden çıkarılması ve rütbelerinin sökülmesi talep edildi.

Darbeciler hırsız tartışması 

Mütaalanın ardından söz alan müşteki avukatı Hasan İlter, darbe sonrasında Merkez Bankası’ndan 170 ton altın çalındığını belirterek, Evren ve Şahinkaya’yı “hırsızlıkla” suçladı. Bunun üzerine Evren’in avukatı Bülent Acar, “170 ton altın çalındı beyanı aynen avukatın adıyla tutunağa geçsin” dedi. Bu nedenle iki avukat arasında tartışma yaşandı. Hasan İlter, “Evet, darbeciler hırsızdır” dedi.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku