Gündem:
TGB'nin ÇUVAL DAVASI'nda KARAR ÇIKTI!
TGB’nin ÇUVAL DAVASI’nda KARAR ÇIKTI!

2014 yılında Karadeniz’de yapılan NATO tatbikatından dönen ve İstanbul Sarayburnu’nda bağlı bulunan 71 borda numaralı USS ROSS adlı ABD savaş gemisinin askerlerinin başına TGB’liler tarafından çuval geçirmişti. ABD askerine çuval geçirilmesinin ardından TGB üyesi 13 kişi gözaltına alınmış ve haklarında dava açılmıştı. Bugün görülen davada TGB’lilerin yaptığı son savunmadan sonra karar açıklandı.

Birinci Vazife’nin Gereğini Yapmaya Devam Edeceğiz

Son duruşmada yargılananTGB’liler adına son savunmayı TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz yaptı. ABD’nin terör örgütüne verdiği destekle mehmetçiğe kurşun atıldığının, bombaların patladığının altını çizen Cengiz şunları söyledi:

“Bugün, Türkiye’nin ve insanlığın baş belası olan Amerikan emperyalizmine karşı mücadelede en ufak bir geri adım atmayacağız. Dünyada ezilen bir milletin, emperyalizme karşı ilk zaferini sağlayan Kurtuluş Savaşı’nı vermiş bir milletin evlatlarıyız. Atalarımıza karşı sorumluyuz. Amerikan emperyalizminin Afganistan’da, Irak’ta, Libya’da, Suriye’de katlettiği milyonlarca kardeşimize karşı sorumluyuz.

Amerikan askerine karşı eylemimiz ülkemize ve insanlığa karşı sorumluluklarımızın gereğiydi. Eylemimizde haklıyız. Bu ülke Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkesidir. Türk gençliğine Atatürk’ün verdiği birinci vazife bellidir. Amerikan askerine geçirdiğimiz bu çuval, bu kararlılığının ve iradenin sembolüdür.”

Çağdaş Cengiz’in savunmasının ardından verilen kararda 13 TGB üyesinden 8’i beraat ederken, diğer 5 kişiye 4’er bin TL adli para cezasına çarptırıldı. Para cezası hükmününse geri bırakılmasına karar verildi.

Mücadelemizi Ertelemiyoruz, Bedeller Ödemeye Hazırız

Davasonrası “Çuvalı Geçirdik Denize de Dökeriz”, “Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi” sloganları atan TGB’liler, bir basın açıklaması gerçekleştirdi. TGB adına basın açıklamasını gerçekleştiren Çağdaş Cengiz, 6 Mayıs 1972’te asılan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan’ın idam edilişinin yıldönümünde yargılandıklarını belirterek, aynı kararlılığın temsilcisi olduklarını söyledi. Cengiz basın açıklamasına şöyle devam etti: 

“Biz Türkiye’nin tam bağımsızlık davasını yürüten Atatürkçü, vatansever ve devrimci geleneğin temsilcileriyiz. Kimlik beyanımız budur. İşgallerle, bombalarla, tecavüzlerle kardeş milletlerin üzerine silahlı kuvvetlerini süren ABD’nin işlediği suçlara karşı her yerde cevap vereceğiz. ABD’nin beslediği terör mehmetçiğimize, polisimize, korucularımıza ve yurttaşlarımıza saldırmaktadır. Amerikan emperyalizmi bizim her zaman hedefimizde olacaktır. 

19 Mayıs 2016’da Şişli’de Atatürk Evi’nde buluşuyoruz. Orada ülkemizi bölmeyeçalışan, laikliği kaldırmaya çalışanlara cesaret veren Amerika’ya "başarılı olamayacaksınız" mesajı vereceğiz.”


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku