Gündem:
TMMOB ADANA'dan 'TORBA YASA'ya SİYAH ÇELENK
TMMOB'dan 'TORBA YASA'ya SİYAH ÇELENK

Torba yasayla yetkilerinin kısıtlandığını belirten yaklaşık 200 TMMOB üyesi, Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi önünde toplanarak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yürüdü.

Yol boyunca hükümet aleyhine slogan atan grup, polisin geniş güvenlik önlemi aldığı il müdürlüğünün girişine siyah çelenk bıraktı.

Burada TMMOB üyeleri adına açıklama yapan Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi, hazırlanan torba yasayla hükümetin, muhalefet olarak gördüğü TMMOB'nin yetkilerini kısıtlamaya çalıştığını savundu.

Kavi, "Siyasal iktidar, hazırladığı torba yasayla kamusal alanlara el koyma ve rant süreçlerinin önündeki son engelleri de kaldırma hazırlığında.

AKP iktidarının gündeme getirdiği son iki torba yasa, imar, yapılaşma, meslek alanları ve çalışma hayatında önemli değişiklikler getiriyor. Tabi ki bu torbanın içinde AKP'nin rant politikalarının önünde en büyük engel olarak gördüğü TMMOB de var" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup dağıldı.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku