Gündem:
TMMOB BALIKESİR'den 'TORBA YASA'ya SİYAH ÇELENK

TMMOB BALIKESİR'den 'TORBA YASA'ya SİYAH ÇELENK

Grup, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün önüne siyah çelenk bıraktı.

Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası önünde bugün saat 11.00 sıralarında bir araya gelen TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, TMMOB kanununun da aralarında yer aldığı 24 kanunda değişikliği öngören Torba Yasa'ya tepki gösterdi. TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Nazmi Kaçar, kurul üyeleri, Balıkesir Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Kemal Yenigün, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gülümser Hızal, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Akbıyık, Makine Mühendisleri Odası Üyesi Bilal Barsbey, Mimarlar Odası Başkanı Ali Özerk, Elektrik Mühendisleri Odası Üyesi Sabih Çantay'ın da aralarında bulunduğu grup, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün önüne siyah çelenk bıraktı.

Grup adına basın açıklamasını yapan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Kaçar, "AKP iktidarının gündeme getirdiği son iki torba yasa; imar, yapılaşma, meslek alanları ve çalışma hayatında önemli değişiklikler getiriyor. Bu torbanın içinde AKP'nin rant politikalarının önünde en büyük engel olarak gördüğü TMMOB da var. Çünkü TMMOB ve odaları, AKP'nin kentler üzerindeki oyununa karşı durdu. Kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüme karşı çıktı. Odalar; yayınladıkları raporlar, basın açıklamaları, açtıkları davalarla AKP'nin ormanları, kıyıları, meraları, suyumuzu, toprağımızı yağmalamasının önünde durdu. TMMOB, neoliberal politikalarla bu ülkenin yağmalanmasına karşı kamu yararı için mücadele etti. Hukuksal girişimlerle siyasi iktidarın rant amaçlı politikalarına, serbestleştirme, özelleştirme uygulamalarına, yağma ve talana 'dur' dedi. Taşeronlaştırma uygulamalarına, işten çıkarmalara, işsizlik, yoksulluk ve düşük ücretlere karşı yüzlerce iş yerinde işçilerle bir arada oldu. İşte bu yüzden TMMOB, AKP'nin hedefinde. Ancak bilinmelidir ki, mühendis, mimar, şehir plancıları ve meslek örgütleri, ülke, kamu, halk, meslek, meslektaş yararı bütünlüğünde mücadelesini sürdürecek, AKP gericiliği, piyasacılığına ve diktasına teslim olmayacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanı'na sesleniyoruz. Hazırladığınız yasa değişikliği, meslek alanlarımızın ve örgütümüz TMMOB'un tüm birikimlerini halkımızın yararına kullanmaya, AKP iktidarının yarattığı rant düzenini teşhir etmeye, ülkemizi aydınlık geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam etmemizi engellemeyecektir. Unutmayın ki siz, TMMOB'u yok etmeye çalışsanız da TMMOB her yerde var. O yüzden bu torba yasaları derhal geri çekin. Torba yasalarla alt yapısı hazırlanan yalana, talana, yıkıma, yağmaya izin vermeyeceğiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku