Gündem:
TRABZON'da ÇIĞ FELAKETİ
TRABZON'da ÇIĞ FELAKETİ

Trabzon'un Çaykara ilçesi Karaçam mahallesi Kavlasan mevkiinde yapımı devam eden HES tüneli inşaatı sırasında çığ düşmesi sonucu 5 işçi çığ altında kaldı. Son gelen bilgilere göre bir işçi hayatını kaybetti, dört işçi için kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

Bugün saat 13.30 sıralarında Çaykara ilçesi Kavlasan mevkiinde yapımı süren HES tüneli inşaatında tünel dışında arızalanan jenaratörü tamir etmeye çalışan 5 işçi yukarıdan gelen çığın altında kaldı. Şantiye çalışanları hemen çığ altında kalan arkadaşlarının yardımına koşarken, çığ altında kalan işçilerin çıkartılması için çalışma başlatıldı. Bölgeye AFAD ekipleri sevk edilirken, helikopterli destek istendi.


BİR İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Yapılan çalışmalar sırasında çığ altında kalan işçilerden birinin cansız bedeni çıkartılırken, 4 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.  

KAYMAKAM GÜL: İHBAR GELDİ AMA...

Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, çığın meydana geldiği Balkodu- 2 HES inşaatında kurtarma çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Kaymakam Gül, ilk bilgilere göre 1 işçinin öldüğünü, 4 işçiyi kurtarma çalışmasının sürdüğünü açıkladı.

Balkodu- 1 ve Balkodu- 2 Hidroelektrik Santrallarının yapımını engellemek için çevreciler uzun süre eylem yapmış, sonunda HES inşaatları başlamıştı.

VALİ OLAY YERİNE HAREKET ETTİ

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çaykara’da HES santrali inşaatında çalışan işçilerin çığ altında kalmasıyla ilgili açıklama yaptı.

HES santrali tüneli girişinde meydana gelen olay sonrasında çığ altında kalanlardan 1'inin cansız bedenine ulaşıldığını kaydeden Vali Öz, “Çığ altında kalan diğer 4 vatandaşımızın da kurtarılması çalışmalarını şirket çalışanları kendi gayretleriyle sürdürüyor. Kar nedeniyle kapalı olan yaklaşık 10 kilometrelik yolun açılması çalışmaları da yoğun bir şekilde devam ediyor'' dedi.

"ÇIĞ TEHLİKESİ VAR"

Akşam saatlerinde tekrar açıklama yapan Öz, çalışmaların olası çığ tehlikesi nedeniyle kontrollü şekilde yapıldığını da sözlerine ekledi.

ARAÇLAR YOLDA KALDI, KEPÇE YAN YATTI

Bölgede akşam saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altında 10 dereceye düştü. Çalışmaya katılmak için bölgeye gitmeye çalışan çok sayıda araç yolda kaldı. Çaykara Belediyesi’ne ait bir kepçe de Karaçam yakınlarında yokuştan inerken buzla kaplı yolda kaydı. Kimsnin yaralanmadığı kazanın ardından kepçeyi kaydığı yerden çıkarmak için çalışma başlatıldı. Ekipler güç koşullarda olay yerine ulaşmaya çalışıyor.


Hürriyet Gazetesi
Anahtar Kelimeler
TRABZONda ÇIĞ FELAKETİ
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

EMEKLİLERİN TÜM UMUDU SUYA DÜŞTÜ
AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseldiğini...

Haberi Oku