Gündem:
TRAFİK SİGORTASINA NEDEN BÖYLE YÜKSEK ZAM YAPILDI?

TRAFİK SİGORTASINA NEDEN BÖYLE YÜKSEK ZAM YAPILDI?

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması isteğiyle verdiği soru önergesinde zorunlu trafik sigortasına yüksek oranda zam yapılmasının nedenlerini, vatandaşların mağduriyetine neden olan uygulamayla ilgili herhangi bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını sordu.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, TBMM Başkanlığı'na Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması isteğiyle soru önergesi verdi. Haydar Akar dilekçesinde, zorunlu trafik sigortası primine yapılan zammın araç sahiplerinde ödeme güçlüğü yarattığını belirterek, "Zorunlu trafik sigorta priminde 2015 yılı içerisinde çeşitli zamanlarda yapılan 8 zam ile birlikte yüzde 300'lere varan artış, araç sahibi vatandaşlarımızı zor durumda bırakmaktadır. Geçtiğimiz yıl 250-300 TL ödeme yapan vatandaşlarımız 700- 800 TL ödeme durumunda kalmakta ve şirketlerce uygulanan değişik tarifeler de kargaşaya neden olmaktadır. Vatandaşları isyan ettiren bu zamlar araç sahiplerinin ödeme güçlüğü çekmesine de neden olmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Haydar Akar şu soruların cevaplanmasını istedi:

-Zorunlu trafik sigortalarına bu denli yüksek oranda zam yapılmasının nedenleri nelerdir? Türkiye dışında bu denli yüksek zamların uygulandığı bir başka ülke var mıdır?

-Vatandaşlarımızın tepkisine ve mağduriyetine neden olan bu uygulamaya ilişkin herhangi bir düzenleme yapılmasını düşünüyor musunuz?

-2015 yılı itibari ile trafikte bulunan araç sayısı kaçtır? Yapılan bu astronomik zamlarla 2015 yılında toplanacak zorunlu trafik sigorta primi kaç TL olacaktır?

-Aynı araç cinsleri ve yaşta olan taşıtlara şirketlerce belirlenen sigorta ücreti arasında farklar var mıdır? Varsa nedenleri nelerdir?

-2015 yılında 8 defa zam yapılan primler için 2016 yılında kaç zam düşünülmektedir?

-Devlet kurumlarında meydana gelen savurganlık ve israfın bedeli yine vatandaşa mı mal edilmektedir?



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku