Gündem:
TRUMP, ‘HAÇLI SEFERİ' İLAN ETTİ

TRUMP, ‘HAÇLI SEFERİ’ İLAN ETTİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık yarışına katılımının, ülkedeki demokrasiyi yok eden mevcut başkan Joe Biden'a karşı bir haçlı seferi olduğunun altını çizerek, Iowa'daki destekçilerine hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında, “Bu kampanya, cumhuriyetimizi Biden'dan ve Biden yönetimindeki suçlulardan kurtarmaya yönelik haklı bir haçlı seferidir” dedi.

Trump, Biden'ın ‘Amerikan demokrasisini savunmak değil, onu yok etmek’ istediğini vurgularken, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Onlar, (Biden yönetimi) ne söylediğinizi kontrol etmek istiyorlar. Sosyal medya hesaplarınızı takip ediyor ve hangi arabayı kullandığınızı kontrol etmek istiyorlar. Her şeyi değiştirmek istiyorlar. Bu insanlar hasta. Söz veriyorum, beni Beyaz Saray'a geri getirirseniz onların yönetimi sona erecek. Amerika yeniden özgür bir ülke olacak. Bu tarihteki en büyük geri dönüş olacak. Siyasi anlamda bir geri dönüşten bahsetmiyorum, çünkü bunu umursamıyorum. Ülke için en büyük geri dönüş olacak."
Trump’ın seçim kampanyasını Amerikan halkını Biden'dan ve Biden yönetimindeki suçlulardan ‘kurtaracak’ haklı bir haçlı seferi olarak nitelendirdiği konuşması, izleyiciler tarafından büyük alkışlarla karşılandı.

Bir sonraki ABD başkanlık seçimi Kasım 2024'te planlanıyor.

Trump, Florida Valisi Ron DeSantis, işadamı Vivek Ramaswamy, ABD'nin eski BM Büyükelçisi Nikki Haley, eski New Jersey Valisi Chris Christie Cumhuriyetçi Parti'den adaylık için yarışırken, eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kuzey Dakota Valisi Doug Burgum, eski Arkansas Valisi Asa Hutchinson ve Güney Carolina Senatörü Tim Scott ise seçim yarışından çekildiğini açıkladı.
Mevcut Amerikan lideri Joe Biden, nisan ayında Demokrat Parti'den yeniden seçilme niyetinde olduğunu duyurmuştu.



Sputnik Türkiye
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku