Gündem:
TÜRKİYE'nin BÜYÜK KAYBI!

TÜRKİYE'nin BÜYÜK KAYBI!

Emekli Tümamiral Soner Polat, uzun süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede bugün öğle saatlerinde hayatını kaybetti.

Ülkemizin çok kıymetli amiral ve siyastçilerinden olan Soner Polat, hem meslek yaşamı boyunca Deniz Kuvvetlerimizin modern ve güçlü bir donanma olmasına önemli katkılar sunmuş, hem de Vatan Partisi çatısı altında Türkiye siyasetine jeopolitik bir ufuk kazandırmıştı.

Soner Polat, Çarşamba günü öğle namazını müteakip Levent Camii'nde yapılacak cenaze töreni ile uğurlanacak.

DOĞU PERİNÇEK'TEN İLK MESAJ

VATAN PARTİSİ'NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Vatan Partisi tarafından paylaşılan mesajda da "Başkanlık Kurulu üyemiz ve Genel Başkan Yardımcımız E. Amiral Soner Polat'ı kaybettik. Son nefesine kadar yürüttüğü örnek devrimci yaşamı, fikirleri, Mavi Vatan'a tutkusu ve Balyoz tertibine karşı yürüttüğü tavizsiz mücadeleyle her zaman bizlere örnek olacak. Başımız sağ olsun" denildi.

AYDINLIK'TAKİ İLK KÖŞE YAZISI

Amiral Polat Aydınlık'taki ilk köşe yazısında şunları yazmıştı:

“Dürüstçe ifade edeyim. Ben taraf tutan bir yazarım.

Atatürk ilke ve devrimlerinde tarafım...

Vatan, millet, bayrak kavgası varsa sapına kadar tarafım...

Türkiye’nin milli bütünlüğü ve tam bağımsızlığı konusunda tarafım...

Türkiye’nin ulusal çıkarları konusunda tarafım...

Mehmetçik söz konusu ise kayıtsız koşulsuz tarafım...

İşçinin, emekçinin ve ezilen halkın kavgasında tarafım...

Emperyalizm ile boğuşan tüm milletlerin kavgasında tarafım...

Aydınlık sadece bir gazete değildir.

Aydınlık bir okuldur; Aydınlık bir gelenektir; Aydınlık vatan, millet ve emek kavgasının verildiği kutsal bir cephedir...

Aydınlık bir üniversitedir; akıl ve bilimden şaşmaz; dogmaya asla taviz vermez

Aydınlık rota çizer; yön verir...

Ben de Aydınlıkçı oldum.."

SONER POLAT KİMDİR?

Soner Polat 1958 yılında, Van’da dünyaya geldi. Deniz Harp Okulu’ndan 1979 yılında mezun oldu. Çeşitli harp gemilerinde görev aldı. Turgutreis Firkateyni’nin komutanlığını yaptı. Burak sınıfı korvetlerin komodoru oldu. Genelkurmay karargâhında istihbarat görevlerinde çalıştı. Roma Deniz Ataşesi olarak İtalya’da bulundu. Deniz Kuvvetleri Komutanı’nın özel sekreterliğini yaptı. Deniz Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanı oldu. Deniz Harp Akademisi, Silahlı Kuvvetler Akademisi ve NATO Savunma Koleji’nden (Roma) mezun oldu.

Tuğamiralliğe 2005 yılında terfi etti. Bu rütbede, 2005-2007 yıllarında Ankara’da Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı, 2007-2009 yıllarında Mersin’de Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı olarak görev yaptı. Tümamiralliğe 2009 yılında terfi etti ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı’na atandı. Bu görevini sürdürürken, 11 Şubat 2011 tarihinde Balyoz kumpası nedeniyle tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi’ne konuldu. 2013 Ağustos ayı Yüksek Askeri Şûrası’nda emekli edildi. Emeklilik sonrasında, 6 Eylül 2013 tarihinde Hasdal’dan Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

Balyoz davasında özel yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı ve bu hüküm Yargıtay tarafından onandı.

Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz davasında hak ihlali yapıldığına yönelik oybirliğiyle aldığı kararı neticesinde 19 Haziran 2014’te tahliye edildi.

Soner Polat, Şubat 2015'te Vatan Partisi'ne üye oldu. 11-12-13 Mart 2017 günlerinde düzenlenen Vatan Partisi 10. Kurultayı'na Divan Başkanı seçildi. Soner Polat, 10. Kurultay'da Merkez Karar Kurulu, Merkez Yürütme Kurulu ve Başkanlık Kurulu üyesi seçildi.

Sevgi Polat ile evli olan Amiral Soner Polat'ın İhtilal Harbi’nde Bahriyemiz, Yeniden Kazanmak ve Türkiye İçin Jeopolitik Rota adlı kitapları yayımlandı.



Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku