Gündem:
ÜÇ LİDER AFET BÖLGESİNDE

ÜÇ LİDER AFET BÖLGESİNDE

Şanlıurfa ve Adıyaman’da dün akşamdan itibaren etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bazı dereler taştı, araçlar suyun içinde kaldı.

Gün boyu arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Şanlıurfa ve Adıyaman’da 10’dan fazla kişi hayatını kaybetti.

Kayıpların da olduğu bölgede arama çalışmaları devam ederken Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan açıklama geldi.

BÖLGEYE GİTTİLER

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı;

“Adıyaman ve Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketi nedeniyle Sayın Meral Akşener ve Sayın Ahmet Davutoğlu ile birlikte afet bölgesine geçiyoruz. Halkımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için, Büyükşehir Belediyeleri ile koordinasyon içinde hareket edeceğiz.”

KILIÇDAROĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Bu açıklamada kısa süre sonra üç lider afet bölgesine geçti. Burada açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı;

*Şanlıurfa’da kimse kendini yalnız hissetmesin. Biz buraya sadece Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak gelmedik, biz buraya aynı zamanda mayıs ayında kurulacak olan hükümetin temsilcileri olarak da geldik.

*Pek çok sorun var biliyoruz. Ağır faturaları sade vatandaş ödüyor onu da biliyoruz. İnsanlar hayatını kaybetti onu da biliyoruz. Aynı zamanda şikayetleri de dinliyoruz.

“BU NASIL BİR YÖNETİM ANLAYIŞI”

*Eğer bir ülke iyi yönetilirse afetlere karşı dirençli kentler oluşur. Eğer siz bunları sağlayamıyorsanız bu ülkeyi neden yönetiyorsunuz.

*Şurada az önce gördük alt geçit yapmışlar. Buradaki suyu boşaltmak için bir pompayı getirmek saatler sürer mi? Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır.

*Hiç kimse kendisini ümitsiz hissetmesin. Bu sorunların hepsini çözeceğiz. Zihniyeti tamamen değiştirerek yeni bir anlayışla bu sorunların hepsini çözeceğiz.

*Kim görevini yapıyorsa başımızın üstünde yeri var ama kim görevini yapmıyorsa ona da güle güle diyeceğiz.

VATANDAŞLAR LİDERLERE DERT YANDI

Öte yandan üç lider bölgede incelemelerde bulunurken vatandaşlar yaşananlarla ilgili şunları söyledi:

“SIRF SİZ GELECEKSİNİZ DİYE…”

*Çocuklarım üstüne yemin ederim ki bu ekipler 1 saat önce buraya geldi. Sabahtan beri ben buradayım. Hiçbir ekip yoktu.

*Sırf siz geleceksiniz diye Süleyman Soylu az önce gelip talimat verdi, buraya kamyonları yığdı, çekip gitti. Sabahtan beri burada kimse yok. Bizim bütün umudumuz sizsiniz, sizlersiniz. Urfa'yı yalnız bırakmayın. 20 yıldır perişanız.

*Ahmet Bahçıvan dönemi hariç kimse Urfa'nın altyapısına el atmadı.  Senin hak, hukuk ve adalet yürüyüşünü takdir ettik. Urfa halkı inandı. Kenar mahalleler komple sizi destekliyor.

“ŞU ANDA 4 MİLYONLUK ZARARIM VAR”

Afetten etkilenen bir esnaf ise yaşadığı mağduriyeti şöyle anlattı:

*3 tane işletmem var. 20 tane nüfusa bakıyorum. Yani gerçekten şu anda 4 milyonluk zararım var. Benim sermayem olsaydı size ve Türkiye halkına kurban olsaydı. Ben de bunu kredilerle, mektuplarla çeviriyorum.

*Gerçekten zor durumdayım. Aksi takdirde benim şahsımın yok oluşuna, ailemin bitmesine neden olacak. Biz ciddi anlamda, kağıt üzerinde değil, yanımızda bir güç istiyoruz. Bir destek istiyoruz.

*Sabahtan beri kahvaltı yapmadan kilometrelerce yürümüşüz. Yani insanlar için ne yapabiliriz? Birden kendimizi mağdur insan halinde gördük. Gerçekten mağdur durumdayız. Samimiyetimle söylüyorum, mağdur durumdayız. Şu anda Piazza AVM'yi gidip görebilirsiniz. Piazza AVM'de şu anda 1. kat iki metreye kadar su dolmuş.

*Elektronik mağazası işletiyorum. Hiçbir ürün şu anda kullanılamaz. Hiçbir ürün tekrar satışa sunulamaz. Biz gerçekten mağduruz. Takdir sizin, takdir milletin.

“BİZ BUGÜN BU OLANLARI HAK ETMİYORUZ”

Şanlıurfa bir kadın ise şunları söyledi:

“Mahvettiler. Bitirdiler. Daha aklınız başınıza gelmedi mi? Bu az demek ki bize. Yıllarca emek verdik biz. Bu mudur bedeli? Biz yıllarca AK Parti'ye gece gündüz demeden çalıştık. Ama biz bugün bu olanları hak etmiyoruz.”



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku