Gündem:
ÜMİT ÖZLALE İZMİR ADAYI

ÜMİT ÖZLALE İZMİR ADAYI

Partisinin İzmir İlçe Başkanları İstişare Toplantısı’na ve Teşkilat Buluşması’na katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mart 2024’teki yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak ismi açıkladı.

Akşener, adaylarının İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale olduğunu resmen duyurdu. Akşener, konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

“YEREL SEÇİMLERE  YALNIZ GİRECEĞİZ”

*Bugün Türkiye'de demokrasi arızalı ama bu sistemle demokrasi oluşturabilir misiniz? İnsanlar üzerinden yürüyen, düşmanlıklar üzerinden iş gördüğünüz zaman birbirinize benzersiniz. Nasıl seçildiği değil hangi sistemin ortadan kaldırılması, neyin iyileştirileceği değil kimin seçileceği öne çıkar.

*Olan Türkiye'ye olur, sopayı da İYİ Parti yer. Artık buna hayır diyoruz. Bizim kimseyle kavgamız yok, hiç kimseye nefretimiz yok. Anladık ki İstanbul'u, Ankara'yı almak Türkiye'yi almıyormuş. Şimdi diyeceksiniz ki sen İstanbul ve Ankara belediye başkanlarını cumhurbaşkanı adaylığına layık gördün.

*Milletimiz layık gördü ben değil. Mesela o zamanlar Kürtler oy vermez dendi Mansur Beye, Hakkari'de Mansur Bey dendi. Öbür dükkanda da Ekrem İmamoğlu dendi. İsterdim beni desinler. Ama onları dediler, ben ne yaptım, yani Osmanlı'nın  son dönemine dönmeyeyim diye kişiler üzerinden tartışılmasın diye milletin sesini ilettim.

*Bu iletmenin karşılığında o iki arkadaşımız hayır dedi. Bana hayır demediler yanlış anlaşılmasın, milletimize hayır dediler. Ben milletin sesi oldum sopa yedim karşılık olarak. Biz kaç gülle ediyoruz, milletimizin ne kadarına ulaşmışız bunu bu seçimde göreceğiz.

*Anlatacağız ve sonuçta o sonuca razı geleceğiz. O sonuç sizi üzen, hayallerimizi kıran sonuçsa sorumluluk bana aittir, gereğini yapacağım. Anlatmaya çalıştığım şey şu GİK'in aldığı karar benim de şiddetle benimsediğim karar çerçevesinde biz yerel seçimlere yalnız başımıza yani rahmetli Elçi Bey'in deyimiyle özü başımıza gireceğiz.”

İZMİR ADAYI: ÜMİT ÖZLALE

İYİ Parti lideri Akşener konuşmasında son olarak, partisini İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale olarak açıkladı.
Akşener büyükşehir adayı Lale için şunları söyledi:

“İzmir'e çok iyi gelecek, İzmir'i kokudan kurtaracak, İzmir'i sığınmacıdan kurtaracak, İzmir'de sığınmacılar üzerinden ekstra yardım herhangi bir indirim yapılmayacak, dürüstlüğüne kefil olduğum, İzmir'e çağ atlatacağıma inanıyorum.”

ÖZLALE’DEN AÇIKLAMA

Akşener'in söz verdiği Ümit Özlale ise şunları söyledi:

*İYİ Parti’yi iki yumruk arasına sıkıştırılan milletimiz kurdu. Ben de bu partinin şerefli bir üyesi olarak sizin karşınızda sokaklarında büyüdüğüm, okullarında okuduğum, denizinde hala hayaller kurduğum bu eşsiz şehrin, İzmir’imin belediye başkan adayı olarak karşınızdayım. Bu ağır, bir o kadar da şerefli görev için çok mutluyum ve müteşekkirim hepinize

*Peki ben neye adayım? Düzensiz trafiği, düzensiz göçmenleri, sessiz işgali, düzensiz eğitim ve sağlık hizmetlerini acilen bir gün bile kaybetmeden düzetmeye adayım. Bir kalkınma ekonomisti olarak İzmir’i kalkındırmaya adayım. Sadece sahil kenarını değil; bir cadde hattta bir sokak arkada kalan ve kenara itilmiş olan tüm caddelerin, sokakların, semtlerin imarını yapan bir belediyeciliğe adayım.

*Gettolaşan, içine kapanan, tekinsizleşen, eşitsizleşen, ayrışan bir şehrin belediyesini değil; aralarındaki tek ayrışmanın Göztepe, Altay, Karşıyaka, İzmirspor, Altınordu, Bucaspor’u tutmak olan insanların yaşadığı bir şehrin belediyesini var etmeye adayım.

“GENÇLİĞİN, DİNAMİZMİN ENERJİNİN ŞEHRİ YAPMAK İSTİYORUM”

*Bir İzmirli olarak elbette hayallerim var. En büyük hayalim şudur; İzmir emekli olup, yerleşme hayali kurulan, hayallerde yaşatılan bir şehir değil; emeğin, zenginliğin, bilimin şehri kılmak istiyorum.

*Kendi yağı ile kavrulan kendine yeten yavaş bir şehir değil; gençliğin, dinamizmin enerjinin şehri yapmak istiyorum.

“İLK KURŞUN NASIL ATILDIYSA…”

*Ege’nin Türkiye’nin çarklarını döndüren gerçek bir metropol şehir yapmak istiyorum. Ben bir İzmirli olarak, İzmir’in artık kale olmasını istemiyorum, reddediyorum. İzmir’in iki yumruk arasında kalmasını istemiyorum. Birbirinin kötü taklidi olan siyasi tartışmanın kurtarılmış bölge edebiyatı değil, gerçekten hürriyetin, zenginliğin şehri olsun istiyorum.

*Dünyaya açılan, insanlığa açılan büyük bir liman olsun istiyorum. Batıya açılan pencere değil, bizzat batının kendisi olsun. Tam da İzmir’imiz olsun istiyorum ve İzmir’i tarihte olduğu gibi ilklerin şehri yapmak istiyorum.

*İlyada'da nasıl burada dizelere döküldüyse, öyle yazmak; ilk Türk donanması nasıl yapıldıysa aynısını burada öyle yapmak, Anadolu’ya demiryolu nasıl örüldüyse öyle örmek istiyorum ve bugün huzurlarınızda ilk kurşun nasıl atıldıysa haksızlığa ve adaletsizliğe karşı ben Ümit Özlale olarak öyle yola çıkıyorum.


 



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku