Gündem:
UTANÇ DAVASI ÖNE ALINDI

UTANÇ DAVASI ÖNE ALINDI

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken, o tarihte 29 yaşında olan Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddialarına ilişkin iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edilmişti.

H.K.G.nin avukatı bugün mahkemeye başvurarak, tutuksuz sanıklar eski eş Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında tutuklama talep edildi. H.K.G.nin avukatı ayrıca dosyaya da gizlilik kararı verilmesi istedi.

Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’in ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 22 yıl 6 aya kadar, imam nikahlı evlendirildiği Kadir İstekli hakkında ise ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve ‘cinsel saldırı' suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşma için 22 Mayıs 2023 tarihine gün vermişti. Duruşma gününün geç bir tarihe verilmesi tepki toplamıştı. Davaya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Duruşma günü 30 Ocak 2023'e alındı.

DURUŞMADA DEĞERLENDİRİLECEK

Mahkemenin, H.K.G.'nin avukatının, sanıkların tutuklanması ve dosyada gizlilik kararı verilmesi konusundaki taleplerine ilişkin ise duruşmada değerlendirme yapılmasına karar verdiği öğrenildi.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku