Gündem:
UYARDIK AMA TÜRK HÜKÛMETİ EL NUSRA'YA YARDIM ETTİ!
UYARDIK AMA TÜRK HÜKÛMETİ EL NUSRA'YA YARDIM ETTİ!

Ricciardone, Türkiye'ye Suriye'deki bazı muhalif gruplara "yardım edilmemesi gerektiğini" söylediklerini ancak bu uyarıya rağmen Türk hükümetinin söz konusu örgütlerle "birlikte çalıştığını" söyledi.

Ricciardone'nin sözlerini aktaran Amerikan yayın organı McClatchy, bu grupların El Nusra ve Ahrar El Şam olduğunu belirtti.

McClatchy internet sitesinin haberine göre, emekli olduktan sonra Atlantic Council düşünce kuruluşunda çalışan Ricciardone'ye, dün katıldığı bir konferansta Suriye'deki Türk-Amerikan işbirliği soruldu.

"RENKLERE GÖRE AYIRIYORDUK..."

Suriye'deki muhalif grupların renklere göre ayrıldıklarını anlatan Ricciardone, kırmızı ile işaretlenenlerin "açık düşmanlar", sarı ile işaretlenenlerin "ortadakiler", yeşil ile işaretlenen grupların ise "güvenilir dostlar" olarak görüldüklerini söyledi.

Türk yetkililerin, sarı işaretlenen grupları, yani "ortada" görülenleri "ikna edebileceklerini" ve "yeşile çevirebileceklerini" düşündüğünü anlatan Ricciardone, şöyle konuştu:

"Biz de onlara; 'Tabii bu olabilir. Ancak sizin ikna edilebilir olarak gördüğünüz birçok grubu biz ikna edilme çizgisinin ötesinde kabul ediyoruz. Onlarla da çalışmamız mümkün değil. Sizin de onlarla çalışmamanız iyi olur. Bu grupların sınırlarınızdan geçmesine de izin vermemeniz gerektiğini düşünüyoruz' dedik."

Ricciardone, Türkiye'nin Ahrar liderleri ile çalışmaya gönüllü olduğunu ancak ABD'nin bunlara "güvenmek konusunda çok büyük çekinceleri bulunduğunu", bu gruplara silah sağlanmasına karşı çıktığını da vurguladı.





Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku