Gündem:
VAKIF PROTOKOLÜNE TEPKİ

VAKIF PROTOKOLÜNE TEPKİ

Üsküdar Belediye Meclisi'nin aralık ayı oturumlarında dikkat çeken 2 işbirliği protokolü görüşüldü.

Tekliflerin birinde Çağırgan İlim Kültür ve Eğitim Derneği ile belediyenin birlikte yürütecekleri eğitim ve kültür faaliyetleri için Ahmediye Mahallesi 276 ada 29 parselde belediye mülküne ilişkin işbirliği protokolü imzalanması istendi.

Çağırgan Derneği'nin yönetim kurulu başkanı avukat Fuat Sağıroğlu. Sağıroğlu, Bosna savaşı sırasında yardım için toplanan ve kamuoyunda “kayıp trilyon” davası olarak bilinen davanın sanığı Necmettin Erbakan'ın danışmanı Süleyman Mercümek'in avukatlığını yapmıştı.

BELEDİYE, BAŞKA BİR VAKIFTAN KİRALADI

Diğer teklifte de Ferşad Vakfı'nın talebi üzerine İcadeyi Mahallesi'ndeki 640 ada 16 parseldeki taşınmazının vakıf tarafından sosyal ve kültürel amaçlı faaliyetler kullanılması için belediye ile yapım ve işbirliği protokolü imzalamak üzere belediye başkanına yetki verilmesi istendi.

Karabet Kalfa isimli bir Ermeni Vakfı’na ait olan bu parsel, belediye tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün açtığı ihalede 21 yıllığına kiralanmıştı.

Ferşad Vakfı'nın 27 Ocak 2019'da gerçekleştirilen açılışına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katılmış ve sosyal medya hesabından “Osmanlı'da vakıf, bir malı Allah'ın malı olmak üzere ferdi mülkiyetten çıkartarak insanların faydasına sunmaktır. Biz de bu yüzden vakıflarımıza desteğimizi esirgemiyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Ferşad Vakfı hayırlara vesile olmasını dilerim” paylaşımında bulunmuştu.

“VEBALDİR, ALTINDAN KİMSE KALKAMAZ”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in oluru ile meclise havale edilen teklifler, AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edildi.

Karara CHP ve İYİ Parti grubu karşı çıktı. CHP'li Meclis Üyesi Ayça Mete, kararlara tepki göstererek  “Eğitim faaliyetleri devletin gözetimi altında yapılmak zorundadır. Yapılmazsa ne olacağını gördük, Türkiye çalkalandı. 6 yaşında bir çocuğun evlendirme adı altında istismar edilmesini konuştuk. Geçmişte de örnekleri var. Siz, eğitim ve kültürel faaliyetleri devletin gözetiminden çıkarırsanız denetleyemezsiniz. Ve bu çok ağır bir yük olur. Belediyenin 3 bin personeli var, eğitim ve kültürel faaliyetlerinde bulunabilirler. Bunları derneklere vakıflara dağıtmamamız  gerekiyor. Bu bir vebaldir, altından kimse kalkamaz. Üsküdar halkına hizmet edilmek isteniyorsa belediye öğrenci yurdu, kreş, kadın sığınma evi yapabilir. Bunlar daha önemli ve gerekli hizmetler olacaktır” dedi.

Kararları mahkemeye taşıyacaklarını söyleyen Mete “Belediye başkanına çok geniş yetkiler veriliyor. Meclisin kendi yetkilerini amaç, konu, kapsam belli olmadan devretmesi hukuken mümkün değil. Yarın bu derneklerle, vakıflarla ilgili sıkıntı çıkarsa kimse hesabını veremez. Ülkenin bu konuda hassas olduğu bir dönemde bu teklifleri geri çekin” diye konuştu.

Oturumda Üsküdar Belediyesi'ne ait mülklerin hangi vakıfların kullanımına verildiğine ilişkin bilgi verilmesi için soru önergesi de sunuldu.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku