Gündem:
VODAFONE İSTANBUL MARATONU KUŞBAKIŞI
VODAFONE İSTANBUL MARATONU KUŞBAKIŞI

Asya ile Avrupa kıtasını birleştiren 36. Vodafone İstanbul Maratonu ödül töreni yapıldı. Yarışların sona erdiği Sultanahmet Meydanı'nda yapılan törende maraton ile tekerlekli sandalye kategorilerinde erkeklerde ve kadınlarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Sporculara ödüllerini İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ve İstanbul Başakşehir Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ verdi.

Maratonu'nu 42 kilometrelik mesafeyi 2.11.58'lik dereceyle Faslı Hafid Chani birinci, Etiyopyalı Gebo Burka 2.12.25'lik derecesiyle ikinci, Kenyalı Michael Kiprop'ta 2.12.41'lik decesiyle üçüncü sırada tamamlamıştı.

Maratonda ilk defa Faslı atlet birinci oldu.

ERKEKLERDE İLK ON DERECEYİ ALAN ATLETLER

Vodafone 36. İstanbul Maratonu tamamlanırken erkeklerde finish noktasına ilk gelen atlet 2.11.56'lık derecesiyle Faslı Hafid Chani oldu. Maratonda Türk atlet Fatih Bilgiç 8 dakika 02 saniye sonra bitiş çizgisini 9. olarak geçti.

Türkiye'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından olan Vodafone 36. İstanbul Maratonu'nda atletler maratonu tamamladı. 21 km geride kaldığında ilk 10 sırada;

1. Kenyalı Josphat Ndambiri

2. Etiyopyalı Bazu Worku

3. Kenyalı Cosmas Kimutai

4. Kenyalı Michael Kiprop

5. Eritreli Mulue Andom

6. Etiyopyalı Gebo Burka

7. Etiyopyalı Ketema Tadesse

8. Faslı Hafid Chani

9. Etiyopyalı Alemu Gebechu

10. Kenyalı Moses Too yer almıştı.

Organizasyonun 35 km'si geride kaldığında 21 km'yi 8. sırada geçen Faslı Hafid Chani 1. sıraya yükseldi ve bu üstünlüğünü de yarış sonuna kadar devam ettirdi. 35 km geride kaldığında 10 kişi arasında hiç bir Türk atlet yeralamazken sıralama da şöyle oluştu:

1. Faslı Hafid Chani

2. Etiyopyalı Gebo Burka

3. Kenyalı Cosmas Kimutai

4. Kenyalı Michael Kiprop

5. Eritreli Mulue Andom

6. Kenyalı Moses Too

7. Kenyalı William Chebor

8. Etiyopyalı Ketema Tadesse

9. Ukraynalı O. Matvichuk

10. Etiyopyalı Kefyalew Buruse yer almıştı.

Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maratonu ise ilk 10 içinde tamamlayan sporcuların ülkeleri ve sıralamaları ise şöyle:

1. Faslı Hafid Chani: 2.11.56'lık derecesiyle

2. Etiyopyalı Gebo Burka: 2.12.25'lik derecesiyle

3. Kenyalı Michael Kiprop: 2.12.41'lik decesiyle

4. Kenyalı Moses Too

5. Kenyalı Cosmas Kimutai

6. Kenyalı William Chebor

7. Eritreli Mulue Andom

8. Ukraynalı O. Matvichuk

9. Türkiye'den Fatih Bilgiç

10. Rusya'dan R. Khoroshilov

36. İstanbul Maratonu'nu kadınlarda Etiyopyalı Amane Gobena kazandı

Vodafone 36. İstanbul Maratonu'nu kadınlarda Etiyopyalı Amane Gobena 2.28.47'lik derecesiyle birinci sırada tamamladı.

Altunizade'den başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda sona eren Vodafone 36. İstanbul Maratonu'nun kadınlar kategorisinde Etiyopyalı Amane Gobena'nın ardından yine Etiyopyalı Salomie Getnet 2.30.38'lik derecesiyle ikinci, Ukrayna'dan Olena Burkovska 2.31.32'lik decesiyle üçüncü sırada yeraldı. Rusya'dan Tatyana Petrova 2.31.48'lik derecesiyle 4. olurken, Türkiye adına yarışan Elvan Ebeylegesse 5., Ümmü Kiraz ise 6. sırada yarışı tamamladı.

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ ULUSLARARASI KOŞU ETKİNLİĞİ

Türkiye'nin uluslararası arenadaki en önemli koşu etkinliği ve dünyada kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olan Vodafone 36. İstanbul Maratonu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın verdiği startla başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından, Vodafone'nun isim sponsorluğunda "#birsebebivar" sloganıyla gerçekleştirilen Vodafone İstanbul Maratonu, 118 farklı ülkeden 25 bini aşkın sporcuyu, iki kıtayı birleştiren Boğaziçi Köprüsü'nde buluşturdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, start öncesi yaptığı kısa konuşmada atletlere başarılar dilerken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ta İstanbul'un önemli günlerden birini yaşadığını söyledi. Başkan Topbaş, İstanbul aşkına koşulduğunu belirttiği kısa konuşmasında tüm sporculara başarılar dilerken, İstanbullulara da sağlık sıhhat ve afiyet dileklerini sundu.

Vodafone 36. İstanbul Maratonu'nun elit atletler (42 km 192 m) startı verildi. Anadolu Yakası, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden verilen startla atletler yarışa başladı. Ardından ise 15 km, 10 km ve Halk Koşusu olarak bilinen 8 km koşularının startı da Anadolu Yakası, Altunizade Köprüsü'nün hemen önünden verildi.

VODAFONE 36. İSTANBUL MARATONU 4 AYRI KATEGORİDE KOŞULDU

1979'dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 km ve 10 km koşuları ile halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride koşuldu.

Koşu Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden başladı, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inildi ve sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaştı. Galata Köprüsü´nden sonra Eyüp istikametine yönelen maratoncular, Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya ulaştılar.

Bakırköy'den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na kadar uzanan parkurda atletler, parkın içinden geçerek Sultanahmet'e çıktılar. Varış çizgisi, Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan "At Meydanı"nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Mısır Dikilitaşı'nın arasında son buldu.

15 KM PARKURU

15 km koşusunda ise Boğaziçi Köprüsü'nün gişelerinin yine yaklaşık 300 metre gerisinden başladı, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inildi ve sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaşıldı. 15 km koşucuları Unkapanı Köprüsü'nün altından devam ederek Balat'ta bulunan Rum Kilisesi'nden sonra, Yusuf Şücaattin Anbari Camii önünden yaptıklar dönüşle birlikte maraton güzergâhından ayrıldılar. Sahilden devam eden yarış Eminönü'nde, İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde son buldu.

10 KM PARKURU

10 km koşusu da Vodafone İstanbul Maraton çıkışının yaklaşık 250 metre gerisinden başladı, Boğaziçi Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inildi ve Beşiktaş İnönü Stadı, Fındıklı, Tophane, Galata Köprüsü istikametini izleyerek Eminönü'nde, İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde son buldu.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Öte yandan Boğaziçi Köprüsü Anadolu Yakası ayağında bulunan turnikelerin biraz gerisinden verilen Vodafone 36. İstanbul Maratonu startı ile Altunizade Köprüsü'nün hemen önünden verilen Halk Koşusu (8 km) startı nedeniyle İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı. Parkur üzerindeki noktalar kademeli olarak trafiğe açıldı.

Maraton, www.kusbakisigoruntuleme.com tarafından gökyüzü kamerasıyla (model helikopter kamera) adım adım kaydedildi...


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku