Gündem:
YEMİN TAKVİMİ BELLİ OLDU

YEMİN TAKVİMİ BELLİ OLDU

Milletvekili kesin sonuçlarını YSK açıkladı. Bundan sonra gözler cumhurbaşkanlığı ikinci tur kesin sonuçlarında olacak ve sonuçların açıklanmasıyla yemin ve atama süreçleri takvimi belirlenecek.

O tarihlerin neler olabileceğini Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, "Seçim sonuçları uygulama süreci nasıl gelişebilir?" başlığıyla sosyal medyadan paylaştı.

Buna göre, Yüksek Seçim Kurulu’nun cumhurbaşkanlığı ikinci tur kesin sonucunu da 1 Haziran Perşembe açıklaması bekleniyor. Bu arada kesin sonuçlar açıklandıktan 3 gün sonra yemin töreni olacağından milletvekili yemin töreni 2 Haziran Cuma günü Meclis’te olacak. Meclis, en yaşlı üye olan Devlet Bahçeli başkanlığında kendiliğinden toplanacak ve milletvekillerinin yemin töreni yapılacak.
Takvimin devamındaysa 3 Haziran Cumartesi günü Bahçeli tarafından Genel Kurul’da Cumhurbaşkanı Seçim Tutanağı, seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verilecek ve aynı Genel Kurul’da cumhurbaşkanı yemini gerçekleşir.

Uçum, cumhurbaşkanı yemininin ardından külliyede tören olabileceğine işaret etti. Erdoğan'ın aynı gün kabinesini açıklayacağını da belirtti. Uçum, "Kabinenin atanmasıyla birlikte, milletvekili seçilmiş cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanların görevi sona erer. Bunlar arasından yeniden atanan olursa o zamanda onların milletvekilliği sona erer" ifadelerine de yer verdi.
 



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku