Gündem:
'ZAMAN MUHABİRİ'NE; 'ORADA DURMA AYRIL!'
"ZAMAN MUHABİRİ'NE; "ORADA DURMA AYRIL!"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında kendisine soru soran Zaman muhabiri Tuğba Mezararkalı’ya ‘orada durma, yolunu ayır’ telkininde bulundu. Zaman Muhabiri, havalimanında Erdoğan ile yaşadığı bu ilginç diyaloğu yazdı;

"Başbakan Erdoğan bugün Azerbaycan ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını cevapladı. Ben de başbakanı takip eden diğer muhabir arkadaşlarım gibi insanların tepkisini çeken bir konu hakkında sayın Başbakan’a sorumu yönelttim. Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış'a ait olduğu ileri sürülen ve Kur'an ayetleri ile dalga geçilen konuşmalara ilişkin “Egemen Bağış partiden ihraç edilecek mi?" diye sordum. Zira bu telefon konuşması, toplumun birçok kesimi tarafından sert bir dille eleştirildi. Ancak sayın Başbakan verdiği cevapla Bağış’ın arkasında durduğunu ses kaydının montaj olduğunu belirtti. Soruma, “Bence siz de o iftiracıların arasında fazla durmayın, yollarınızı ayırın. Utanmıyor musunuz bu iddiaları atmaya diyebilirseniz mutlu olurum."  diyerek talimat veren Başbakan, aslında açık bir şekilde medyaya olan baskıya devam etti.

Demokrasinin hayata geçtiği ülkelerde, en önemli iki unsur devletin denetlenebilirliği ve şeffaflığıdır. Bu şeffaflığın saglanması da ‘basın özgürlüğü’ ile olur. İfade özgürlüğünün baskı altına alınması demek devletin demokratik çizginin dışına çıktığının en bariz göstergesidir aslında. Ben de bu şaffaflaşmaya katkı sağlamak için sayın Başbakana soru yönelterek görevimi yerine getirdim. Sosyal medyadaki hesaplarım üzerinden çalıştığım kuruma, şahsıma, yöneticilerime ve örtüme yönelik türlü türlü hakaretler edildi iftiralar atıldı, sırf bu soruyu sorduğum için. Medyaya olan baskı aleni bir şekilde gözler önüne serilmişken, ayrıştıran bir dille hedef gösterilerek toplum önü alınmaz kutuplaşmaya sürükleniyor. Sayın Başbakanın şahsıma yönelik ‘yollarınız ayırın’ telkinine verebileceğim cevap; daha fazla demokrasi ve ifade özgürlüğü olabilir ancak. 4 yıldır çalıştığım kuruma Başbakanın talimatıyla başlamadım ki, şimdi de böyle bir talimatla işimden ayrılayım."


ZAMAN GAZETESİ
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku