HaberHabere ÖZEL:
İZMİR VALİSİNİ AZİZ KOCAOĞLU mu GÖREVDEN ALDIRDI?
İZMİR VALİSİNİ AZİZ KOCAOĞLU mu GÖREVDEN ALDIRDI?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasında Binali Yıldırım'a "Milyon Ali" diye hitap etmiş, 17/25 Aralık soruşturması kapsamındaki ses kayıtlarında yandaş medya için bir para havuzu oluşturulduğunu ve bu havuzun başındaki ismin ise Binali Yıldırım olduğunu iddia etmişti. 

Kılıçdaroğlu’nun, Binali Yıldırım'a yüklendiği saatlerde Ankara'da CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ise Binali Yıldırım'la görüştüğü ortaya çıkarak haberlere yansımıştı.

Yine AKP olağanüstü kurultayı öncesinde Kocaoğlu’nun “Ben yerel bir yöneticiyim ve genel siyaset konuşmayı da sevmem. Ama bana sorsalar 'Kim olsun' diye, 'gönlümden geçen isim, Binali Bey' derim” ifadesi medyada altı çizilerek kullanılmıştı.

Tabii bu durum bu açıdan bakıldığında CHP’yi içinden epeyce kaynattı.

Son kararname ile İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın Malatya Valiliğine atanarak tenzil-i rütbeye uğraması bizi olaylara biraz daha yukarıdan ve sistematik bakmaya sevketti. 

VALİ MUSTAFA TOPRAK ile BELEDİYE BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU ARASINDAKİ HUZURSUZLUK

Son yerel seçimlerden sonra kapatılan il özel idarelerine ait malların paylaşımı konusunda yaşanan tartışmalar kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Valiliği aleyhine davalar açmış ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Vali Mustafa Toprak arasındaki huzursuzluk ayyuka çıkmıştı. 

Vali Mustafa Toprak ile arasındaki huzursuzluk ayyuka çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2014 Haziran ayında Kiraz ilçesinde, Büyükşehir ile Kiraz belediyeleri tarafından ortaklaşa düzenlenen 1. Kiraz Festivali'nin açılışında konuşmuş ve şunları kaydetmişti; 

“Sayın Valimiz, ideolojik davrandığımızı söylemiş. On senedir belediye başkanlığınızı yapıyorum. Gündemi değiştirmeye çalıştığımızı, işleri yapamadığımızı ve İl Özel İdaresi’nin mal varlıklarıyla gündemi değiştirmeye çalıştığımızı söylemiş. Sayın Mustafa Toprak benim dönemimdeki dördüncü vali, üç vali geldi geçti."

İzmir’de toplumun bilinç düzeyinden dolayı kolay kolay protesto çıkmayacağını savunan Başkan Kocaoğlu, "Sayın Vali geldiği günden itibaren, kentteki bütün hak arama eylemlerinde olay çıkmıştır. Belinde tabanca, elinde sopa sivil kıyafetli polisler insanları, çocukları yerlerde sürüklediler. Bunu deşifre ettik. Eski emniyet müdürü, ‘Evet, bunlar polistir.’ dedi. ‘Sırt çantalı olduğu söylenen provokatörlerle karşı karşıyayız, ben valilik olarak yasal zeminde buna izin vermeyeceğim.’ demiş. İzin alınan yere gelmeden TOMA’ları koyup insanların üstüne su sıkıyorsunuz. Bizim derdimiz şov yapmak değil, on senedir yapmadık. Vali Bey’in bir senesi dolmadı, bizim çok şükür on senemiz oldu.” şeklinde konuşmuştu.

Kapanan İzmir İl Özel İdaresi’nin Maliye Hazinesi'ne devredilen malları konusunda da görüşlerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Bizim görev anlayışımız, bu mallara sahip çıkmaktır. 22 CHP’li ve iki MHP’li belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Hepsi bu konu hakkında destek olarak bir bildiri yayımladılar. İktidar partisinin milletvekilleri dahi bu konuda konuşmuyorlar, çünkü konuşmaları kendilerine zarar verecek. Dört milyonluk İzmir’de, AK Parti’deki üç dört kişiden başka kimse karşı çıkmadı. İzmirli hemşehrilerimiz, herkes, ‘Bu mallar İzmir’in hakkıdır, yerel yönetimlerin hakkıdır.’ diyor. Bu arkadaşlar bu hatalarını sadece kendilerine değil, evdeki eşlerine değil, evlatlarına değil, torunlarına bile anlatamazlar. Bu, körükörüne siyasettir. Bunun başka bir anlamı yoktur. Biz tüm inananlarla birlikte İl Özel İdaresi’nin mallarının İzmir’de kalması için canhıraş mücadelemize devam edeceğiz.” demişti. 

Kapanan İzmir İl Özel İdaresi’nin mallarının Maliye Hazinesi'ne devri sonrasında Valilik Mal Paylaşım Komisyonu’nunca Büyükşehir Belediyesi’ne hiçbir Özel İdare malının verilmediği kararlara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir’in mallarını kimseyi ham yaptırmam" açıklamasıyla sert tepki göstermiş ve her konuşmasında kararları eleştirmişti. İzmir’deki sivil toplum örgütleri de Kocaoğlu’nun "İzmir’in malı İzmir’de kalmalı" çağrısına destek vermişti.

OLAYLARA CHP AÇISINDAN BAKILDIĞINDA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 19 Nisan'daki Meclis grup toplantısında Bakan Binali Yıldırım'a "Milyon Ali" diye hitap etmiş, 17/25 Aralık soruşturması kapsamındaki ses kayıtlarında yandaş medya için bir para havuzu oluşturulduğunu ve bu havuzun başındaki ismin ise Binali Yıldırım olduğunu iddia etmişti. “Para havuzu kim yönetecek? Binali Yıldırım. Rakamlar büyük, bin dersek milyonali dememiz lazım…" diyen Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım'ın rüşveti toplayan kişi olduğunu öne sürerek ağır ithamlarda bulunmuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu grup konuşmasında Binali Yıldırım'a yüklendiği saatlerde Ankara'da CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Binali Yıldırım'la görüştüğü ortaya çıkmış ve bu görüşme haberlere de yansımıştı.

Bütün bu gelişmeler sürmekteyken Ege TV'de Hüseyin Aslan'ın sunduğu programa katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu "Binali Yıldırım başbakan olursa İzmir'e etkisi ne olur?" sorusuna da şu yanıtı vermişti:

"Benim mevcut hükümette en çok tanıdığım, en çok görüştüğüm isim Sayın Binali Yıldırım'dır. Kendisiyle siyasi centilmenlik çerçevesinde siyasi mücadele verdiğim de oldu, birlikte işlere imza attığımız da oldu. Binali Bey'in Başbakan olması, mutlaka İzmir'in lehine olacaktır. (...)Ben yerel bir yöneticiyim ve genel siyaset konuşmayı da sevmem. Ama bana sorsalar 'Kim olsun' diye, 'gönlümden geçen isim, Binali Bey' derim"

Aziz Kocaoğlu yine katıldığı bir program sonrası gazetecilerin, AKP'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Yıldırım'ın genel başkan adayı olarak gösterilmesine ilişkin sorularını yanıtlamış ve düşüncelerini daha önce kamuoyuyla paylaştığını hatırlatarak gelişmelerin İzmir ve ülke için hayırlı olmasını temenni etmişti.

Yıldırım'ın İzmir milletvekili olmasının kente avantaj sağlayacağını belirten Kocaoğlu, şunları kaydetmişti:

"Bir İzmir milletvekilinin ve bunun da Binali Yıldırım olması konusunda daha önce bir beyanatımız olmuştu. O çerçevede yazıldı çizildi. Bugün de bizim dileğimiz gerçekleşti. Binali Yıldırım ve ailesine sağlık ve başarılar diliyorum. Ülkemiz ve İzmir'e yapacakları hizmet ve çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Zor, sorumluluğu olan bir görev. Ülkemiz, milletimiz ve şahsı için hayırlı olsun diliyorum."

Tabii bu açıklamalar medyada yer aldıkça CHP’liler öfkeden küplere binmişlerdi.

PEKİ O ZAMAN İZMİR VALİSİNİ AZİZ KOCAOĞLU mu GÖREVDEN ALDIRDI?

Binali Yıldırım’ın göreve başlamasının hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan atama kararnamesinde İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın tenzil-i rütbe ile Malatya Valiliğine atanması kulislerde şöyle yorumlanıyor;

"Belediye Başkanı olarak sürdürdüğü görevi sırasında önünde daima bir engel gibi duran ve huzursuzluk yaratan Vali’yi Başbakan Binali Yıldırım’a olan yakınlığını defalarca dile getiren ve Yıldırım’ın Başbakanlığa gelmesi öncesinde basın yoluyla da defalarca kendisine açık destek veren Aziz Kocaoğlu görevden aldırarak mükafatlandırıldı..."

Düşünmeye değer…



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İYİ'lere KADIN PANELİ
İYİ Parti İstanbul 3. Bölge Kadın Teşkilatı seçim çalışmaları toplantısına kadına yönelik şiddet...

Haberi Oku