HaberHabere ÖZEL:
ŞİDDETE KARŞI RENKLER ÇİÇEK AÇIYOR

ŞİDDETE KARŞI RENKLER ÇİÇEK AÇIYOR

Sanatsever bir gurup kadın aktivist şiddete karşı dik duruş sergilemek amacıyla Sarıyer’de buluştu. Şiddetsiz bir dünya isteyen kadınların umutlarının yeşertildiği Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde renklerin çiçek açtığı etkinlik büyük ilgi gördü. 

Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Derneği (ULEKAD) ve SAHİM-SEN'in 11-13 Mart tarihleri arasında bu yıl 4.’sü düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında  “Kadın Hayatın Neresinde?” konulu etkinlik 11 Martta resim sergisi açılışıyla başladı. 

Sakarya Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkan Yardımcısı Öğretim Görevlisi Alev Demirkesen’in geleneksel sanatlar, çini, minyatür, kalemişi ve tuval üzerine oluşturduğu güncel yorumların yer aldığı koleksiyonundan 35 sanat eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışını CHP İstanbul eski Milletvekili Gülay Yedekçi, Sarıyer CHP İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, ULEKAD Başkanı Hüzün Yücel, dernek yönetimi ve sanatseverler birlikte yaptı.

Sosyal sorumluluk alanında dayanışma ve farkındalık oluşturmak adına çalışmalar yürüten ULEKAD Başkanı Hüzün Yücel, “Hiçbir kadın güçlü olmayı seçmez, güçlü olmak zorunda bırakılır. Mesela ağlamak istediğinde ağlayamaz çünkü dik durmak zorunda bırakılmıştır. Fikrini söylemek ister ancak susturulur kadın.  Kısacası kadın zorunda olduğu nedenler yüzünden ölür, öldürülür. Hayatı boyunca bu ve buna benzer nedenlerle şiddetin en masum kurbanı olmuştur ne yazık ki kadın. Bizler ne zaman ki dayatılmadan kendi çabalarımızla ayakta durabiliriz, ne zaman ki birbirimizin gözünü oymayız, ne zaman ki yüksek egolar yüzünden yıkıp, dökmeyiz ve en önemlisi sorunlarımızla birlik ve beraberlik içinde mücadele edebiliriz, işte o zaman biz kadın güçlüdür ve biz o zaman kutlayacağız kadınlar gününü. Yani kutlanan değil de farkındalık yaratacak bir 8 Mart diliyorum” dedi.

Bir dizi toplantılara katılmak üzere Almanya’da bulunan ve bu etkinlik için İstanbul’a gelen Gülay Yedekci kadınların her alanda olmasını dilediğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Biz kadınlar bizi yönetenlerden, siyasetçilerden eşitlik hakları konusunda daha net ve daha kararlı vizyon ortaya koysun ve örnek olsun istiyoruz. Çok mu şey istiyoruz? Sadece kadına saygı istiyor ve varız diyoruz. Coğrafyamızda kadına ve sağlık çalışanlarına maalesef şiddet çok artmıştır. İstatistiklere baktığımızda rakamlar telaffuz edemeyeceğimiz kadar fazla. O yüzden de kadınlar birlik olmalıdır. Bugün burada farkındalık oluştura bilmek adına şiddete karşı sanatla karşı duruş sergiliyoruz.”

Sakarya Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkan Yardımcısı Öğretim Görevlisi Alev Demirkesen ise sosyal sorumluluk anlamında farkındalık yaratan projelere imza atarak, kadın sorunlarına farklı bir bakış açısı getiren ULEKAD ile birlikte dört yıldır “Geçmişten Günümüze Anadolu’da Kadın” konseptini çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.   

Demirkesen, “Geleneksel sanatlarımızı tanıtma ve bugüne taşımanın çabası ile tarafımca oluşturduğum eserlerimi, toplum yaramız olan kadın şiddeti üzerine adlediyorum. ULEKAD ile bu yıl dördüncüsünü İstanbul’da düzenlediğimiz bu güzel etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Özellikle de sosyal projelerde sanatın gücünü ortaya koyan sevgili arkadaşım Hüzün Yücel'e ve tüm katılımcılara teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

ULEKAD’ın etkinlik kapsamında 13 Martta düzenleyeceği “Kadın Hayatın Neresinde?” konulu panel toplum sağlığının korunması gerekçesiyle iptal edilerek ileri bir tarihe ertelendi.



Haber Habere
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İYİ'lere KADIN PANELİ
İYİ Parti İstanbul 3. Bölge Kadın Teşkilatı seçim çalışmaları toplantısına kadına yönelik şiddet...

Haberi Oku