METEOROLOJİDEN "KUVVETLİ YAĞIŞ" UYARISI
METEOROLOJİDEN "KUVVETLİ YAĞIŞ" UYARISI
İçeriği Görüntüle

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, "aynı şehri paylaştığı komşularının dilini az da olsa bilmesi gerektiğini düşünerek, Kürtçe öğrenmeye gayret gösterdiğini" bildirdi.

Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan İmamoğlu için açılan Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi sosyal medya hesabından, İmamoğlu'nun bir pazar ziyaretinde kaydedilen videosu, "Ülkemizin birliği, dirliği, kardeşliği ve zenginliği analarımızın duasındadır" notuyla paylaşıldı.

Videoda İmamoğlu'nun şu sözlerine yer verildi:

"Bir gün İstanbul'daki bir pazar ziyaretinde bana duygu dolu güzel gözleriyle sevgi dolu duygularını Kürtçe dile getiren annemin sözlerini anlayamadan gözlerim nemli dinledim. 'Neden Türkçe bilmiyor, neden annemiz Türkçe öğrenememiş, neden bu imkan annemize sağlanamamış?' dedim. Ama sonra düşündüm ve kendime sen, 'Neden biraz da olsa Kürtçe öğrenip aynı vatanı paylaştığın şu anneye birkaç cümle kurmayı düşünmedin?' diyerek elbette kendimi sorguladım. Aynı şehri paylaştığım komşularımın, vatandaşlarımın dilini azıcık bile olsa bilmem gerekir diyerek Kürtçe öğrenmeye gayret gösteriyorum."

Kaynak: ANKA