Kültür-Sanat:
ADA'da BÜYÜK BULUŞMA

ADA'da BÜYÜK BULUŞMA

29 Ağustos'ta açılışı yapılan sergide dernek üyesi 32 ressam davetliler ve misafirleriyle bir araya gelerek, Zafer Bayramı’nın 100. Yılını coşkuyla kutladılar.

Dernek Başkanı Harika Ören açılış konuşmasında ; “Milli ve dini Bayramlarımız aynı değer ve önemi taşımaktadır.  30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yılını sanatçı üyelerimizle Atatürk'ün severek defalarca kaldığı Büyükada Anadolu Kulübü’nde kutlamaktan dolayı gururluyuz. Türk gücünü dünyaya gösteren, başta büyük dehasıyla ülkemizin geleceğine ışık tutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere yaşamını bu uğurda kaybeden tüm kahramanlarım aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor; gazilerimize sevgi dolu saygılarımı yolluyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100.Yılı kutlu olsun’’ dedi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından Rekreasyon Derneği Başkan Harika Ören, Başkan YardımcısıSüreyya Oskay, Yönetim Kurulu Üyeleri Pervin Bülbül ve Figen Koylan katılımcılara teşekkür belgelerini dağıttılar. Alev Demirkesen, Asuman Türkkan, Ayla Akyol, Aynur Yıldırım, Ayşegül İlerigelen Özdemir, Betül Vural, Beyza Bayraktaroğlu, Derya Zenginoğlu, Emin Özdemir, Figen Koylan, Fehmi Bildik, Fevziye Özmen, Gül Çetin, Gülden Gökmenoğlu, Günseli Yetkin, Harika Ören, Hülya Kurt Ataözden, MehtapKodaman, Nil Batmanoğlu, Nilüfer Batmanoğlu, Nur Ulubil, Pervin Bülbül, Perihan Bildik, Sarp Çetin, Selma Tokdemir, Sevim Güllü, Sevin Akış, Süreyya Oskay, Şahnaz Yılmaz, Şehnaz Aykaç, Tülay Güzeldere; sergi için hazırladıkları 40 adet özgün çalışmayla salonda yer aldılar.

Kemal Gönüleri (İstanbul Sanat Magazin), Şaheste Günday (Yeni Ana Dergisi), Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Azize Serap, Rekreasyon Derneği Hatay Temsilcisi ŞahnazYılmaz, Şerife Altunbaş, Peruze Hamurcu, Banu Devrim, Pınar Akış Gürsel ziyaretçiler arasındaydılar. Rekreasyon Derneği Edirne Temsilcisi Mehtap kodaman iki eseriyle katıldığı sergide bulunamamaktan dolayı üzüntüsünü belirtirken, tebrik mesajı yolladı.

Cumhuriyetin ilk derneklerinden biri olarak 1959 yılında kurulan Rekreasyon  Derneği’nin faaliyete geçmesinden ancak 20 yıl sonra Rekreasyon Bölümü üniversitelerde yer bulmuştur. Rekreasyon boş zamanı değerlendirme etkinlikleri olarak bilinir. Gönüllü olarak, insanların boş zamanlarında doğada ya da kapalı alanlarda yaptıkları etkinlikleri kapsarsa da aslında kavram olarak Rekreasyon; Sportif faaliyetlerle birlikte, kültürel, tarihsel, sanatsal, turistik ve bilimsel faaliyetlerin bir arada yapıldığı etkinliklere verilen isimdir.  Bedeni, ruhu, zihni dinlendirirken fayda yaratmak amacıyla bireysel ya da toplumsal, şehir içinde veya kırsal alanda yapılabilmektedir. Kısaca “Eğlenirken öğrenmek, keyif alırken üretmek” olarak tanımlanabilir.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADINLARIN GİZEMLİ DUYGULARI TUALE YANSIDI
Türk resim sanatının genç yetenekleri arsında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç...

Haberi Oku