Kültür-Sanat:
TÜRKÜM DOĞRUYUM AMERİKALIYIM!
TÜRKÜM DOĞRUYUM AMERİKALIYIM!

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Eski Genel Başkanı ve Türk Amerikan Dostluk ve Dayanışma Platformu Başkanı Kaya Boztepe ABD'de doğmuş ve halen orada yaşayan ancak en küçük hücresine kadar Türklüğünden asla taviz vermemiş bir isim.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Eski Genel Başkanı olan Boztepe bu görevi iki dönem üst üste ifa etti ve halen de Türk Amerikan Dostluk ve Dayanışma Platformu Başkanlığı görevinde bulunuyor.

Boztepe'nin 'TÜRKÜM DOĞRUYUM AMERİKALIYIM' adlı kitabı yayımlandı... Boztepe kitabının imza ve tanıtım gününde okurlarıyla buluştu.

Kitap iki kültür arası yaşananları dile getiriyor. Beyaz Saray ve ABD Kongresi'nden Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'na kadar iletişim ve lobicilik, sözde soykırım tasarısı gibi Türkleri ilgilendiren konularda yapılan çalışmaları bazen hüzünlü, bazen komik ama hepsi gerçek alıntılarla ifade ediyor.

***

"...'Akşam yemek listesinde varsınız değil mi?' diye sordu Bush. İstifa etmek zorunda kalan Valinin müşteri listesi geldi aklıma, güldüm. 'Evet' dedim, 'listedeyiz, hattâ ben listede 11 numaraydım, 10 numaraya terfi ettim...'

***

…PKK Paçavralarıyla Apo resmini açanlar, barış isteyen masumlar,
Türk bayrağı açanlar çapulcu,
Kürt milliyetçiliği moda,
Türk milliyetçiliği ise çapulculuk, ırkçılık, demode,
Pe kaka ve karşısında tu kaka,
Bu nasıl bir anlayıştır,
‘Akan kan dursun istiyoruz’ diyorlar,
Sanki kanı akıtan bizmişiz gibi…

***

KAYA BOZTEPE KİMDİR

22 Ağustos 1964'de Chicago, İllinois'de doğdu. Aslen Karadeniz'li olan Kaya Boztepe ailesinin Türkiye'ye kesin dönüş yapmasıyla eğitimini T.E.D. Ankara Koleji, English High School'da üniversite eğitimini ise Queens ve Baruch College'da tamamladı.

İktisat ve işletme eğitimini tamamladıktan sonra master ve doktora programına devam ederken kendisini iş hayatının içinde buldu. Aralarında birçok Fortune 500 şirketinin de bulunduğu iş dünyasında üst düzey yöneticilik yapan Kaya Boztepe, başta Wal-Mart Mağazalar zinciri olmak üzere organik, dönüşümlü ürün, arıtma ve doğal enerji projelerini başlattı. Dünyanın bir çok şehrinde bu konuda eğitim ve seminerler verdi.

Türk Amerikan Gençlik Derneği Kurucu Başkanı olan Boztepe, İlk Türk Günü Yürüyüşü başta olmak üzere, Kongre ve Senato'da Türkiye ile ilgili her alanda aktif rol aldı. Uzun yıllar New York'ta Türk radyo ve televizyonlarının yapım ve sunuculuğunu üstlendi.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Genel Kongreleri'nde en fazla Kongre Başkanı seçilen Boztepe 2 dönem üst üste Genel Başkanlık yaptı. Başkanlık yaptığı süre içerisinde en fazla Kongre üyesini ziyaret eden başkan olarak da dikkatleri üzerine çekti. 

Başkanlık görevi 2012'de sona eren Boztepe, halen Alpine firmasının CEO'luk ve Planet Green New York firmasının Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini ifa etmektedir.

Spora düşkünlüğü ile de tanınan Kaya Boztepe evli ve iki çocuk babası olup yaşamını New York'ta sürdürmektedir.











Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADINLARIN GİZEMLİ DUYGULARI TUALE YANSIDI
Türk resim sanatının genç yetenekleri arsında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç...

Haberi Oku