Sağlık:
HEMŞİRELİK HAFTASI BAŞLADI

HEMŞİRELİK HAFTASI BAŞLADI

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası ülke genelinde olduğu gibi İstanbul'da da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlanıldı. Hafta nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de  standlar açıldı ve güler yüzlü kanatsız melekler kutlamaları kabul etti.

DİLEK AĞACI...

Hemşireler gelecekten beklentilerini ve isteklerini kurulan dilek ağacına astı.

                   

ÇOCUKLAR İÇİN KİTAP

Kitap alamadığı için okuyamayan,çocuklara da en büyük dektek kanatsız meleklerden. Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Bağışı Bölümü hemşireleri "Kitap Kumbarası" adı altında kitap seferberliği başlattı.

HEMŞİRELER GÜNÜ TARİHÇESİ

İlk olarak ABD Sağlık ve Eğitim Bakanlığında yetkili olan Dorothy Sutherland, 1953 yılında dönemin başkanı Dwight D. Eisenhower ile görüşerek bir sonraki yılın Ekim ayını “Hemşireler Günü” ilan etmeyi teklif eder. Ancak o dönemde bu teklif onaylanmaz.1972 yılında ise bu önemli günün tanınması için resmi bir bildiri hazırlama girişiminde bulunulur ve Ulusal Temsilciler Meclisine sunulur. Fakat yine bu teklif onaylanmaz.

Bundan iki yıl sonra, Uluslararası Hemşireler Konseyi, modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs’ı “Uluslararası Hemşireler Günü” ilan eder. Aynı yıl dönemin ABD Başkanı Nixon imzasıyla kesin olarak karar verilir. Yani 12 Mayıs 1974 yılından bu yana resmi olarak hemşireler günü kutlanmaya başlanmış olur.

Bizde haberhabere.com ailesi olarak sağlık sektöründe her türlü sıkıntı ve zorluğa göğüs geren tüm ebe ve hemşirelerimiz "Hemşireler Günü"nü kutluyoruz.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Eylem B.Aymaz 6 yıl önce

merhabalar,
öncelikle tüm meslektaşlarımın hemşireler gününü kutluyorum :)
özveri, şefkat, bilgi ve beceri ile ifa ettiğim hemşirelik mesleğinin bir üyesi olmak gururunu yaşıyorum.
kurmuş olduğumuz hemşirelik haftası etkinlik standımıza katılımınız bizi mutlu çok etti :) hele ki kaleminizden bizim için döktüğünüz yazınız için ayrıca teşekkür ederiz... :)

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DSÖ'den YENİ SALGIN UYARISI
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19 salgını sırasında yaşanan...

Haberi Oku