TGC’DE MUNYAR KAZANDI: GAZETECİLİK SUÇ DEĞİL
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) 48’inci Genel Kurulu, 30 Nisan’da yapılan seçimle sona erdi. İki gün süren kurultayda mevcut başkan Vahap Munyar’ın liderliğini yaptığı “Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu” tüm kurullarda seçimi kazandı. Seçim süreci, Burhan Felek Konferans Salonu’nda 311 üyenin oy kullanmasıyla gerçekleşti. 301 oy geçerli sayıldı.
Yeni yönetim kurulunda Vahap Munyar’ın yanı sıra Sibel Güneş, Doğan Şentürk, Göksel Göksu, İhsan Yılmaz ve Hakan Güldağ gibi isimler yer aldı. Denetim, balotaj ve onur kurullarına da çok sayıda deneyimli gazeteci seçildi.
Seçim sonrası konuşan Munyar, “Bu seçim, büyüklerimiz olmadan kendi başımıza girdiğimiz ilk seçim oldu. Gazetecilik suç değildir. Siyasi görüşümüzü kapıda bırakır, sadece mesleğimize odaklanırız,” ifadelerini kullandı.
TGC Yönetim Kurulu üyesi Sibel Güneş de, hem genç gazeteciler hem kıdemli meslektaşlar için eğitim ve dayanışma projelerini sürdüreceklerini belirtti. Güneş, “Her görüşten gazetecinin haber yapabilmesi ve yurttaşa ulaşabilmesi için mücadele ediyoruz,” dedi.
Yönetim Kurulu üyesi Doğan Şentürk ise seçimdeki tek listenin güven oyu anlamı taşıdığını söyleyerek, “Bu katılım ve destek bizim sorumluluğumuzu artırdı,” ifadelerini kullandı.





