Dünya:
ALİYEV: MÜZAKEREYİ DIŞLAMIYORUM

ALİYEV: MÜZAKEREYİ DIŞLAMIYORUM

Rus RBK televizyonuna konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile müzakere olasılığını dışlamayarak, bunun için ‘belli başlı koşulların’ oluşması gerektiğini, şimdilik ise böyle bir görüşmeden verim alınamayacağını ifade etti.

Ermenistan’daki yeni iktidarla ilk temasların ‘umut verici’ olduğuna dikkat çeken Aliyev, ancak daha sonra Azerilerin ‘kendilerini aldatılmış hissettiklerini’ söyledi.

“Her kelime yalansa, yalan dünya medyasına yayılırsa, yalan dünya çapında yayınlanırsa karşınızdaki ile neler konuşabilirsiniz ki” diyen Aliyev, ancak yalanın ‘çok çabuk su yüzüne çıktığını’ da sözlerine ekledi.

Aliyev, “Bu nedenle böyle bir olasılığı dışlamıyorum, ancak bunun için belli başlı koşullar gerekli. Şu aşamada verimli olacağını sanmıyorum, tam aksine. Ermeni yönetimi sonunda Azerbaycan ile ültimatom, hakaret ve şantaj dili ile konuşulmayacağını anlamalı” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında on yıllardır devam eden Dağlık Karabağ krizi, şiddetlenen çatışmalarla 27 Eylül’de bir kez daha alevlenmişti.

İki tarafın da kayıplar verdiği ve sivillerin de hayatını kaybettiği çatışmalar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını Rusya Dışişleri Bakanı arabuluculuğunda istişarelerde bulunmak üzere evvelki gün Moskova’ya davet etmesi ve 10 saatten fazla süren müzakerelerin ardından insani ateşkes anlaşmasının imzalanması ile 10 Ekim 0.00 itibarıyla son buldu.

Ancak ateşkesin devreye girmesinin hemen ardından taraflar birbirlerini ateşkesi delmekle suçladı.

Erivan ile Bakü, hukuken Azerbaycan’ın fiilense Ermeni güçlerin kontrolünde olan Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle on yıllardır anlaşmazlık içinde. 

sputniknews

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku