Dünya:
BİDEN: GERİLİMİ DÜŞÜR

BİDEN: GERİLİMİ DÜŞÜR

İsrail’in Filistin ve Gazze’ye yönelik baskısı ve şiddeti devam ederken bugün Washington ile Tel Aviv arasında kritik bir görüşme gerçekleşti. Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptığı bildirdi.

Açıklamada, “İki lider, Gazze’deki olayların durumu, İsrail’in Hamas’ın ve diğer unsurların yeteneklerini azaltmadaki ilerlemesi ve bölgesel hükümetler ile ABD’nin devam eden diplomatik çabaları hakkında ayrıntılı bir tartışma yaptı” denildi.

Açıklamada ayrıca, Biden'ın Netanyahu'ya İsrail-Filistin arasında ateşkese giden yolda gerginliğini bugün ciddi derecede düşürülmesini beklediğini ilettiği aktarıldı.

Öte yandan İsrail ve Filistin arasındaki gerginliğin başlamasından bu yana Biden ve Netanyahu 4’üncü kez telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

“YA ELE GEÇİRECEĞİZ YA DA ONLARI CAYDIRACAĞIZ”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu İsrail başkenti Tel Aviv'deki Kirya askeri üssünde yabancı diplomatlarla bir araya geldi. Netanyahu, Gazze'yi hedef alan saldırıların Hamas'ı caydırmak olduğunu öne sürdü.

Hamas'ı işaret eden Netanyahu, “Ya ele geçireceğiz ki bu her zaman ihtimal dahilinde, ya da onları caydıracağız” ifadelerini kullandı.

Netanyahu, “Şu anda güçlü bir caydırma politikası içindeyiz, ancak söylemeliyim ki hiçbir şeyi göz ardı etmiyoruz” dedi. Netanyahu, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik askeri operasyonlarına hedefe ulaşana kadar devam edeceğini belirtti.

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI, KUDÜS’E GİDİYOR

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları devam ederken, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın bir günlük çalışma ziyareti kapsamında yarın Kudüs ve Filistin'in başkenti Ramallah'ı ziyaret edeceği bildirildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ile Filistin arasında ateşkesin sağlanması gibi konuların ağırlıklı olarak ele alınacağı, Bakan Maas’ın Kudüs'te İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi ve Savunma Bakanı Benny Gantz ile görüşeceği ve İsrail Cumhurbaşkanı Rueven Rivlin’in katıldığı programda konuşmacı olarak katılacağı aktarıldı. Bakanlık, Maas'ın Ramallah’ta ise Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ile de ateşkes konusunu ele alacağı belirtti.

Bakanı Maas ise yaptığı açıklamada, Almanya'nın Gazze’ye insani yardım amacıyla kullanılmak üzere 40 milyon euroluk kaynak ayırdığını açıklayarak, çatışmaları sona erdirmenin ilk öncelik olduğunu belirtti.

TOPLAM CAN KAYBI 227’YE ÇIKTI

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 227'ye, yaralı sayısının ise bin 620'ye yükseldiğini açıkladı.

İsrail savaş uçakları, Gazze’nin kuzeyindeki Karama bölgesinde sivillerin kaldığı “Endülüs Kulesi” adlı çok katlı bir binayı vurdu. Saldırının bilançosuna ilişkin Filistinli sağlık yetkililerden henüz bir açıklama henüz yapılmadı.

Öte yandan İsrail savaş uçakların gece saatlerinde Şeyh Radwan Mahallesini yönelik gerçekleştirdiği saldırıda ise Filistinli gazeteci Yusuf Ebu Hüseyin hayatını kaybetti.

İSRAİL’İN SALDIRISI COVID’LE MÜCADELEYİ ETKİLİYOR

İsrail’in abluka altındaki Filistinli sivillere uyguladığı şiddetin durdurulması için çaba sarf edilirken, Filistin Sağlık Bakanlığı dünyanın tehdit altında olduğunu corona virüsü ile mücadele konusunda açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında hastane ve kliniklerin yanı sıra, Al-Rimal Temel Sağlık Merkezi’nin hedef alınması nedeniyle, corona virüsü testi ve Covid-19 aşılarının uygulamasının durduğunu ifade etti.

Ayrıca bakanlık, İsrail saldırıları nedeniyle ülkede corona virüsü vakalarında artış meydana geldiğini belirtti.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku