Dünya:
BİDEN İLE ZELENSKİY ARASINDA ATIŞMA

BİDEN İLE ZELENSKİY ARASINDA ATIŞMA

ABD Başkanı Joe Biden'ın Los Angeles'ta Demokrat Parti bağışçılarıyla buluşmasında, '24 Şubat öncesinde ABD istihbaratının yaptığı Rusya'nın operasyon başlatacağı uyarılarını, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in duymak istemediği' iddiasına, Zelenskiy'in Sözcüsü Sergei Nikiforov yanıt verdi.

Zelenskiy'in Ukrayna istihbaratına daha çok güvendiğini söyleyen Nikiforov, Biden'a , "Bu nedenle, 'duymak istemedi' ifadesinin muhtemelen açıklığa kavuşturulması gerekiyor" diye taş atarak şöyle devam etti:

"Ayrıca, hatırlarsanız, Ukrayna Devlet Başkanı ortaklarımızı Rusya'yı birliklerini geri çekmeye ve durumu sakinleştirmeye teşvik etmek için bir önleyici yaptırım paketi açıklamaya çağırdı. Bu durumda asıl ortaklarımızın 'bizi duymak istemediğini' söyleyebiliriz."
Nikiforov, 24 Şubat öncesi Zelensky'nin Biden ile 3-4 telefon görüşmesi yaptığını ve iki liderin durumla ilgili ayrıntılı görüş ve değerlendirme alışverişinde bulunduğunu hatırlattı.

Biden, cuma günkü konuşmasında, Ukrayna Devlet Başkanı'nın, diğer liderler gibi, ABD'nin Rusya'nın özel askeri operasyonunun yakında başlayacağı uyarılarını görmezden gelmiş olabileceği düşüncesini dile getirdi.

ABD Başkomutanı, "2. Dünya Savaşı'ndan bu yana böyle bir şey olmadı. Pek çok insanın abarttığımı düşündüğünü biliyorum. Ama [Putin'in] sınırdan içeri gireceğini desteklen verilerimiz olduğunu biliyordum. Buna hiç şüphe yoktu ve Zelenskiy bunu duymak istemedi" dedi.

O dönemde Ukraynalı yetkililer, sınırdan içeri girileceği tahminlerinin Ukrayna'yı istikrarsızlaştırıp Rusya'nın çıkarlarını desteklediğini iddia etmişti. Bununla birlikte Kiev yönetimi, başından beri Rusya'ya karşı öldürücülüğü yüksek ağır silah tedariki talep etti.

sputniknews


 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku