Dünya:
CENAZEDE İZDİHAM: 35 ÖLÜ

CENAZEDE İZDİHAM: 35 ÖLÜ

ABD’nin Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlediği hava saldırısıyla öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Kirman’daki cenaze töreninde çıkan izdihamda hayatını kaybedenlerin olması sonrası defin işlemi ertelendi. Defnin ne zaman yapılacağına dair bilgi paylaşılmadı.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin, İran’ın Kirman kentinde düzenlenen cenaze töreninde izdiham çıkmıştı. Yerel medya izdihamda ölü ve yaralıların olduğunu belirtmiş ve İran devlet televizyonuna bilgi veren Acil Durum Teşkilatı yetkilileri ise ölü ve yaralı sayısı konusunda çok fazla söylenti olduğunu, bunlara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, teşkilatın konuyla ilgili açıklama yapacağını duyurmuştu.

Öte yandan İran devlet televizyonu Press TV, Süleymani’nin cenaze töreninde izdiham çıktığını aktardı. Reuters’ın son dakika gelişmesi şeklinde servis ettiği haberde ölenlerin olduğu belirtildi. İhlas Haber Ajansı’nın servis ettiği haberde çıkan izdihamda ölü sayısının 35 olduğu belirtildi. Reuters haber ajansının servis ettiği haberde ise 32 kişinin yaşamını yitirdiği ve 190 kişinin de yaralandığı belirtildi.



İHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku