Dünya:
ÇİN'in SAVUNMA BAKANI NEREDE?

ÇİN'in SAVUNMA BAKANI NEREDE?

Çin'de eski dışişleri bakanının ardından, bu kez de savunma bakanından haber alınamıyor. 

Çin Savunma Bakanı Li Shangfu, yaklaşık iki haftadır kamuoyu önünde görünmedi.

En son 29 Ağustos’ta Pekin’de düzenlenen bir forumda konuşan bakanın, geçtiğimiz hafta Çin-Vietnam sınırında düzenlenmesi planlanan savunma iş birliği konulu yıllık toplantıya neden katılmadığı ortaya çıktı.

Pekin yönetiminin toplantıdan günler önce Vietnamlı yetkililere sunduğu bildirime göre, 65 yaşındaki bakan ‘sağlık durumu’ nedeniyle toplantıya katılmadı. Söz konusu görüşmeler de ertelendi.

Benzer şekilde, Temmuz ayında eski Dışişleri Bakanı Qin Gang'ın üç haftadan fazla bir süredir kamuoyunda görülmediği ortaya çıkmıştı. Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından 11 Temmuz’da düzenlenen basın toplantısında, Qin Gang’ın ASEAN toplantısına katılmama nedeni “sağlık problemleri” olarak belirtilmişti. 

Temmuz ayı sonlarında Gang’ın koltuğuna Wang Yi getirildi.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KORKUNÇ SALGIN: 19 ÇOCUK DAHA ÖLDÜ
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 19 çocuğun yaşamını...

Haberi Oku