Dünya:
DSÖ'nden KRİTİK ÇAĞRI

DSÖ’nden KRİTİK ÇAĞRI

Çin’in Wuhan kentinde resmi olarak Aralık 2019’da ortaya çıkan corona virüsü kısa sürede dünyanın neredeyse her noktasına yayıldı. Virüsün çıkış noktasıyla ilgili tartışmalar hala sürerken, Fransa’da yapılan çarpıcı bir araştırma uluslararası basının gündemine oturdu.

24 HASTAYI İNCELEDİLER

Jean-Verdier Hastanesi Başhekimi Yves Cohen ve ekibi, ülkede corona vakası tespit edilmeden önce Aralık ve Ocak aylarında kendilerine başvuran soğuk algınlığı benzeri belirtilere sahip 24 hastanın örneklerini yeniden inceledi. Bu hastalardan 42 yaşındaki bir adamın corona virüsüne yakalandığı belirlendi.

Bu çalışmaya göre Cezayir asıllı bir balıkçı olan hastanın teşhisiyle, ülkedeki ilk corona virüsü vakası yaklaşık 1 ay geriye giderek 27 Aralık’a kadar uzanıyor. Cohen, hastanın son olarak Ağustos 2019’da ülke dışına çıkarak Cezayir’e gittiğini ifade etti.

‘DAHA ERKEN VAKALAR DA ÇIKABİLİR’

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), büyük yankı uyandıran çalışmayla ilgili açıklama yaptı. DSÖ Sözcüsü Christian Lindmeier, söz konusu bulguların ‘şaşırtıcı olmadığını’ savundu.

Birleşmiş Milletler toplantısı için bulunduğu Cenevre’de konuşan Lindmeier, “Daha erken vakaların da ortaya çıkması muhtemel. Ülkeler, 2019’un sonundaki kayıtlarını incelemeli. Bu, dünyaya salgınla ilgili daha net bir resim sunabilir” dedi.

Resmi kayıtlara göre ilk üç vakanın 24 Ocak’ta Paris ve Bordeaux’da görüldüğü Fransa’da, şimdiye dek 25 bin 201 kişi hayatını kaybetti.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku