Dünya:
DÜNYADA 2021 HEYECANI

DÜNYADA 2021 HEYECANI

Yeni Zelanda, yeni yılı Türkiye saati ile 14:00'te havai fişeklerle karşıladı. Onu iki saat sonra Avustralya takip etti. Ardından Asya ülkeleri, Orta Doğu ve Avrupa yeni yıla girdi. Son olarak da Amerika kıtasındaki ülkeler 2021'i karşılayacak.

Türkiye'de Covid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler nedeniyle sokaklar boş kaldı. İstanbul'da her yıl yapılan coşkulu kutlamalar bu yıl düzenlenemedi. Sultanahmet Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne, yabancı turistler de dahil olmak üzere, 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 1 Ocak Cuma saat 10.00'a kadar tüm girişler sınırlandırıldı. Türkiye'nin diğer büyük kentleri İzmir ve Ankara'da da benzer manzaralar gözlendi.

Yeni Zelanda

Yeni yıla ilk giren ülkelerden Yeni Zelanda 2021'i 500 kiloluk havai fişek gösterisiyle karşıladı.

Koronavirüs konusunda çok hızlı ve sert önlemler alan ülkede salgın kontrol altına alınmış olduğu için kutlamaları belki de geçmiş yıllardaki kutlamalara en yakın ülke oldu.

Avustralya

Yeni Zelanda'yı komşusu Avustralya takip etti. Avustralya, 2021'e TSİ ile saat 16'da Sidney Limanı'ndaki havai fişek gösterisiyle 'merhaba' dedi. Geçen yıl 1 milyon kişinin toplantığı Sidney Limanı Köprüsü bu yıl salgın nedeniyle kapatılırken yetkililer, halkı evlerinde kalmaya çağırdı.

Güney Kore, Kuzey Kore

Yeni yıla 'merhaba' diyen Güney Kore'de 1953'ten bu yana geleneksel olarak devam ettirilen Seul'deki zil çalma merasimi iptal edildi. Koronavirüs nedeniyle başkent başta olmak üzere tüm şehirlerde ve sahillerde programların yapılmaması kararı alındı.

Ancak Kuzey Kore'de Covid-19'a rağmen yeni yıl etkinlikleri düzenlendi. Devlet Televizyonu, başkent Pyonyang'ın merkezinde toplanan kalabalığı gösterdi. Kent merkezindeki Kim Sung Il Meydanı'nda havai fişek gösterisinin yanında konser de verildi. Katılımcılar her ne kadar maskeli olsa da sosyal mesafe kurallarına uymadıkları görüldü.

Çin

Koronavirüsün çıkış noktası olan Çin'de yeni yıl kutlamaları gerçekleşmedi. Başkent Pekin'de ufak çaplı tören düzenlenirken halktan, evlerinden dışarı çıkmamaları istendi. Ancak salgının çıkış noktası Vuhan'da halk yeni yılı sokakta kutladı. Sokakta coşku ile yeni yılın gelişini kutlayanların çoğunluğu maske kullanırken, sosyal mesafeye uyulmadı.

Tayvan

Asya ülkesi Tayvan, başkent Taipei'nin sembollerinden olan 101 gökdeleni civarında geleneksel havai fişek gösterisi düzenlendi. Kent meydanında konserler verilirken bayrak çekme merasimi de gerçekleştirildi.

Kazakistan

Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da vatandaşlar, parklarda buz pateni ve kızak keyfi yaparak 2021'e girdi. Ülkede yeni yıl, Covid-19 kısıtlamaları çerçevesinde kutlandı.

Başkent Nur Sultan’da insanlar, hava sıcaklığı sıfırın altında 30 dereceye kadar düşmesine rağmen yeni yılı parklarda buz pateni ve kızak keyfi yaparak karşıladı.

Euronews Tükçe

Birleşik Arap Emirlikleri

BAE, 2020'yi rekorla sonlandırıyor. Yarım saatten fazla süren ve aynı anda düzenlenen 33 havai fişek gösterisi saat tam gece yarısını gösterdiğinde başladı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL KARŞILIK VERME KARARI ALDI
İsrail televizyon kanalı, Savaş Kabinesi’nin, İran’ın hava saldırısına karşı “açık ve etkili”...

Haberi Oku