Dünya:
İRAN, ABD'ye NASIL KARŞILIK VERECEK?

İRAN, ABD'ye NASIL KARŞILIK VERECEK?

Devrim Muhafızları İran'ın güneyindeki Kerman eyaletinden sorumlu Komutanı General Gulamali Ebuhamza, ABD'den "intikam alma haklarını" saklı tuttuklarını açıkladı.

Yarı resmi Tasnim haber ajansının bildirdiğine göre, Ebuhamza, "Hürmüz Boğazı, Batı için hayati bir nokta. Çok sayıda ABD destroyeri ve savaş gemisi bu boğazdan geçiyor. İran, bu bölgedeki ABD açısından kritik önem taşıyan hedefleri çok uzun zaman önce tespit etmişti. Bölgede ABD'ye ait 35 kadar hedef ve aynı zamanda Tel Aviv de vurabileceğimiz menzilin içinde kalıyor" dedi.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, dün yaptığı olağanüstü toplantının ardından Süleymani suikastının sorumlularından "doğru zamanda, doğru yerde intikam alınacağını" söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de bugün Tahran'daki evinde Süleymani'nin ailesine bir taziye ziyaretinde bulundu.

Ruhani burada yaptığı değerlendirmede, "Amerikalılar işledikleri bu suçun sonuçlarını uzun yıllar boyunca yaşayacaklar. (Süleymani'nin) intikamı, bu bölgeden Amerika'nın pis elinin sonsuza kadar çektirildiği gün alınmış olacak" diye konuştu.

İran Parlamentosu Güvenlik Komitesi Başkanı Mujtaba Zulnur, verecekleri tepkinin duygusal olmayacağını belirtti.

Zulnur, "Hedefimiz sadece ama sadece intikam almak, savaş başlatmak değil. Savaş başlatan taraf asla biz olmayız" dedi.



BBC News
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku