Dünya:
O GENÇLERDEN BİRİ İLK KEZ KONUŞTU

O GENÇLERDEN BİRİ İLK KEZ KONUŞTU

ABD'de silahsaldırıya uğrayan 3 Filistinli gençten biri ilk kez konuşarak, o günü anlattı. “Uyanıkken bir kabus yaşıyorum gibi hissettirdi.”

7 Ekim'de İsrail-Hamas çatışmasının patlak vermesinin ardından Filistinliler dünyanın farklı noktalarında nefret suçuna maruz kalabiliyor.

Amerika'nın Burlington şehrinde yaşayan Filistin asıllı 3 üniversite öğrencisi bir tanıdıklarına gitmek üzere yola koyulmuştu.

Geleneksel Filistin kefiyeleri takan arkadaşlar, aralarında İngilizce, Arapça karışık konuşurken bir anda karşılarına bir adam çıktı. Saldırıya uğrayan gençlerden biri, "Hiç tereddüt etmedi, tek kelime etmeden verandanın merdivenlerinden aşağı koştu, tabancasını çıkardı ve ateş etmeye başladı. İlk önce Tahsin'i vurdu ve işte o zaman onun sesini duydum, yere düştü ve çığlık atmaya başladı. Bu benim kaçmam için bir tür işaretti" ifadelerini kullandı.

Diğer arkadaşlarının vurulduğunu gören Filistinli genç biraz daha şanslıydı. "Hişam'ı vurdu. Evlerden birinin çitinden atlamayı başardım ama o, sanırım o zaman beni vurdu. Aslında ışıkları açık başka bir eve doğru topallayarak yürüyordum. Kapıyı açtılar. 'Lütfen 911'i arayın, sanırım iki arkadaşım da vurulmuş olabilir' dedim."

Saldırıyı gerçekleştirilen 48 yaşındaki Jason Eaton, bir gün sonra kendi dairesinde bulunup gözaltına alındı. Amerikalı sanık suçlamaları kabul etmezken, ailesi oğullarının ruh sağlığından şüphelendiğini dile getirdi.

Yalnızca Filistinli oldukları için hayatlarını kaybetmekle burun buruna gelen gençlerin ailesi yaşananlara tepkili. "Bunlar sadece üç sıradan çocuk, çocukluktan beri büyüyen en iyi arkadaşlar. Üçünden hiçbiri bunu hak etmedi. Kimse bunu hak etmiyor."



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KORKUNÇ SALGIN: 19 ÇOCUK DAHA ÖLDÜ
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 19 çocuğun yaşamını...

Haberi Oku