Dünya:
REHİNE TAKASINDA KRİTİK SAATLER

REHİNE TAKASINDA KRİTİK SAATLER

Cuma günü ilan edilen insani aranın ve rehine takası anlaşmasının bugün üçüncü günü.

3. REHİNE TAKASI BAŞLADI

Dün rehine takasının ikinci gününde gecikmeli de olsa anlaşma uygulandı. Bugün ise rehine takasında üçüncü aşama başladı. Mısır medyasında yer alan habere göre; Kızılhaç 13 İsrailli ve 5 yabancıyı teslim aldı.

İsrail ile anlaşma kapsamında verilen 4 günlük insani aranın 3’ncü gününde Hamas, Gazze Şeridi’nde üçüncü esir grubunu serbest bıraktı. Hamas tarafından yapılan açıklamada, insani ara kapsamında 13 İsrailli, 3 Taylandlı ve 1 Rus esirin serbest bırakılarak Kızılhaç’a teslim edildiği aktarıldı.

Esirlerin serbest bırakıldığı İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından da doğrulanarak, "Kızılhaç'tan alınan bilgiye göre 14 İsrailli ve 3 yabancı uyruklu esirin Kızılhaç'a nakledildiği belirtildi" ifadeleri kullanıldı. Serbest bırakılan Rus'un Rusya-İsrail çifte vatandaşı olduğu belirtildi.

İlerleyen saatlerde İsrail’in 39 Filistinli mahkumu serbest bırakması bekleniyor. İsrail ile Hamas arasında 24 Kasım günü saat 07.00’de başlayan insani arada şu ana kadar Hamas tarafından 40 İsrailli ile 18 yabancı uyruklu ve çifte vatandaş, İsrail tarafından ise 78 Filistinli tutuklu serbest bırakıldı.

Al Jazeera’da yer alan habere göre bugün Gazze'de esir tutulan 13 kişinin, İsrail hapishanelerinde tutulan 39 Filistinlinin daha serbest bırakılması planlanıyor.

İKİNCİ GÜNDE GERGİNLİK

Hamas, İsrail yardım kamyonlarının Gazze'nin kuzeyine girmesine izin verene dek 2’nci esir takasının erteleneceğini duyurmuştu. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari ise X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, esir takası konusundaki sorunların çözüldüğünü ve takasta 2’nci etabın başlayacağını ifade etmişti. Yaşanan kısa gecikmenin ardından esir takası gerçekleşmişti.

İsrail ile Hamas arasında varılan anlaşma kapsamında Gazze Şeridi’nde 4 günlük insani ara verilmesine karar verilmişti.
24 Kasım saat 07:00’de başlayan insani ara süresince İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli mahkum ile Gazze’deki 50 İsrailli esirin takas edileceği belirtilmişti.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku