Dünya:
TRUMP: DAHA ÖNCE ÖLDÜRÜLMELİYDİ

TRUMP: DAHA ÖNCE ÖLDÜRÜLMELİYDİ

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesiyle ilgili yeni bir mesaj yayımladı. Daha önce “İran hiçbir zaman bir savaş kazanmadı fakat hiçbir zaman da bir müzakereyi kaybetmedi” ifadelerini kullanan Trump, yeni mesajında Süleymani’nin daha önce ölmesi gerektiğini söyledi.

“YENİ SALDIRILAR PLANLIYORDU”

Trump, “Süleymani çok sayıda ABD'linin ölümünden sorumlu. Yeni saldırılar planlıyordu fakat yapamadan yakalandı. Süleymani direk ve dolaylı yoldan milyonlarca kişinin ölümünden sorumludur. Süleymani daha önce öldürülmeliydi” dedi.

“IRAK’A MİLYARLARCA DOLAR ÖDEDİK”

Trump, yaptığı son paylaşımda, “Amerika Birleşik Devletleri yıllardır Irak'a milyarlarca dolar ödedi. Onlar için yaptığımız daha pek çok şey var. Irak halkı İran tarafından baskı altına alınmak ve kontrol edilmek istemiyor ama bu onların tercihi. Son 15 yıldır, İran, Irak üstünde kontrolünü artırdı ve Irak halkı bundan memnun değil. Bu durum iyi sonuçlanmaz!” ifadelerine yer verdi.

ABD’nin silahlı insansız hava araçlarıyla (drone) Bağdat Uluslararası Havalimanı ve çevresine yönelik gerçekleştirilen füze saldırısı sonucu Suriye’de önemli rol oynayan İran destekli Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis de öldürüldü.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku