Dünya:
UKRAYNA SAVAŞINDA DÖNÜM NOKTASI

UKRAYNA SAVAŞINDA DÖNÜM NOKTASI

Estonya'daki Tapa Askeri Üssü'nde çok sayıda ülkenin savunma bakanının katıldığı bir görüşme düzenlendi. Katılımcılar arasında bulunan İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Ukrayna'ya destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi. Rusya'nın Ukrayna'daki saldırılarına karşılık olarak askeri desteği artıracaklarını belirten Wallace, "Ukrayna'ya 600 adet Brimstone füzesi daha göndereceğimizi söyleyebilirim ki bu, Ukrayna'nın savaş alanda güçlü olmasını sağlamak için son derece önemli olacak" dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in işgaline karşı olarak Batılı müttefiklerin uzun süredir birlikte olduğunu ve bu sayede güçlü kaldıklarını söyleyen Wallace, "Başkan Putin, bu yıl sıkılacağımızı düşünüyorsa yanılıyor. Bu yıl, gelecek yıl, sonraki yıl ve hatta sonrası için de planlar yapacağız" ifadelerini kullandı.

SUNAK VE ZELENSKİ ANLAŞMIŞTI

Geçtiğimiz cumartesi İngiltere Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtilmişti. Ukrayna'daki savaşın son durumunun ele alındığı görüşmede Rishi ve Zelenskiy, Ukrayna'ya küresel askeri ve diplomatik desteğin hızlandırılması konusunda mutabık kalmıştı. Başbakan Sunak, İngiltere'nin Challenger 2 tankları ve ek topçu sistemleri sağlanması da dahil olmak üzere ülkesinin Ukrayna'ya desteğini arttıracağını belirtmişti. Sunak ayrıca, kendisinin ve İngiltere hükümetinin Ukrayna'nın avantajlarını kullanmasına, Rusya'ya karşı savaşı kazanmasına ve kalıcı bir barışı sağlanmasına yol açacak türden bir desteği hızla sağlamak için uluslararası ortaklarla yoğun bir şekilde çalışacaklarını vurgulamıştı.

DANİMARKA, UKRAYNA’YA 19 ADET CAESAR TİPİ OBÜS GÖNDERECEK

Batılı ülkelerin Ukrayna’ya silah desteği devam ederken, Danimarka, Ukrayna’ya 19 adet CAESAR tipi obüs göndereceğini açıkladı.

Danimarka Savunma Bakanı Jakob Ellemann-Jensen yaptığı açıklamada, Ukraynalılarla özellikle CAESAR tipi obüsler konusunda sürekli temas halinde olduklarını belirterek, Danimarka parlamentosunda söz konusu obüslerin Ukrayna'nın özgürlük mücadelesine destek amacıyla gönderilmesi konusunda alınan geniş destek için çok mutlu olduğunu ifade etti. Ellemann-Jensen ayrıca, "Danimarka'nın güvenliğini koruyabilmemiz ve NATO'daki yükümlülüklerimizi yapabilmemiz için Ukrayna'ya yardım etmekle Danimarka savunmasını güçlendirmeye devam etmek arasında bir denge bulmalıyız" dedi.

Danimarka, NATO'ya olan taahhütlerinin bir parçası olarak, 2032 yılına kadar 1. Tugay olarak bilinen bir ağır piyade tugayı kurmakla görevlendirildi. Ancak proje, çeşitli nedenlerle gecikti. Savunma Bakanlığı, CAESAR obüslerinin Ukrayna’ya bağışlanmasının 1. Tugay'ın kurulmasını daha da geciktireceğini belirtti.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku