Dünya:
ÜLKEYİ AYAĞA KALDIRAN FOTOĞRAF

ÜLKEYİ AYAĞA KALDIRAN FOTOĞRAF

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Oropos Kenti Belediyesi'ne ait bir ambulans ekibinin, bir evde yalnız yaşayan, psikolojik sorunları olan ve yardıma muhtaç 69 yaşındaki kadını, hastaneye götürmeden önce evden çıkarıp bir battaniyenin üzerinde yere yatırdıktan sonra, çırılçıplak soyarak bahçe hortumu ile yıkadıkları görüntü ülkeyi ayağa kaldırdı.

“PİS KOKUYORDU” SAVUNMASI

Sağlık görevlileri yaşlı kadının günlerdir evden çıkmadığını ve banyo yapmadığını, büyük dışkısını ise bulunduğu yere yapması nedeniyle pis koktuğunu, bu nedenle yıkamak zorunda kaldıklarını söyledi.

AMBULANS ŞİRKETİ İLE SÖZLEŞME FESHEDİLECEK

Oropos Belediye Başkanı Giorgos Giasimakis yaptığı açıklamada ortaya çıkan çağdışı görüntülerin kabul edilemez olduğunu belirterek ambulans şirketi ile olan sözleşmenin fesh edileceğini açıkladı.

Giasimakis “Bir belediye başkanı ve bir doktor olarak bu görüntüleri, bu davranışı kabul etmem mümkün değil, her türlü yasal işlem yapılacak” dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Sağlık Bakanı Thanos Pleuris olayın “Acınası bir vaka” olduğunu belirterek konunun sağlık bakanlığı ile ilgisi olmadığını tamamen özel şirkete ait sağlık görevlilerinin ihmalinden kaynaklandığını belirtti.

Pleuris, “Sağlık ekiplerimiz her gün can kurtarıyor, can kurtarmak için mücadele ediyor. Bu görüntüler kesinlikle kabul edilemez ve tüm sağlık çalışanlarına mal edilemez. İhmali olanların en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlayacağız. Bu yapılanlar kabul edilemez. Bu çağdışı görüntüleri kabul etmiyoruz” dedi.

Oropos Savcılığı'nın da olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku