Dünya:
VATİKAN'ın KAPILARINI LGBT'ye AÇILDI

VATİKAN'ın KAPILARINI LGBT'ye AÇILDI

Pazar günü Katoliklerin dini lideri Papa Francis, çoğu Latin Amerikalı göçmen ve seks işçisi olan trans kadınların da aralarında bulunduğu 1200 yoksul ve evsize yemek verdi. Dünya Yoksullar Günü için düzenlenen yemekte birçok kötü maddi durumda olan kişi yanında, 46 trans kadın da vardı.

Yemeğe katılan trans kadın Carlos Segovia yaptığı açıklamada, "İtalya'da transseksüeller olarak kendimizi daha iyi hissediyoruz ve Papa Francis'in bizi Kilise'ye yakınlaştırması çok güzel bir şey. İnsan olduğumuzu hissettim, bizim de sevgiye ihtiyacımız var" dedi.

'Trans ebeveynlerin çocukları da vaftiz edebilecek'

Papa Francis, Vatikan'ın artık trans ebevenylerin ve çocuklarının da vaftiz edebileceğini söylerek başladığı konuşmasında, "Yeter ki, bu yeni yöntem toplumsal bir skandal veya yönelim bozukluğu yaratma riski" oluşturmasın dedi.

Papa, riskin tam olarak ne olduğunu açıklığa kavuşturmadı.

Papa Francis'in ve Katolik Kilisesi'nin son yıllarda LGBTQ adımları bazı kesimler tarafından büyük tepki çekmişti. Buna karşın, Vatikan'ın LGBTQ politikası yumuşamaya devam ediyor.

Arjantinli bir trans terzi olduğunu açıklayan Claudia Vittroia Salas, "Daha önce kilise bize kapalıydı. Bizi normal insanlar olarak görmüyorlardı, hatta şeytan olarak görüyorlardı. Sonra Papa Francis geldi ve kilisenin kapıları bizim için de açıldı" açıklamasını yaptı.



Sputnik Türkiye
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KORKUNÇ SALGIN: 19 ÇOCUK DAHA ÖLDÜ
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 19 çocuğun yaşamını...

Haberi Oku