ŞİDDET

ŞİDDET

Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı ne yazık ki ülkemizde artarak devam ediyor. Her gün gazete manşetlerinde ya da haber bültenlerinin ilk sıralarında yer alan toplumun kanayan yarası yazık ki önlenemiyor da. Her şeyden önemlisi de şiddet olaylarını artık kanıksar olduk.

Fakat bazen de öyle umut verici haberler geliyor ki haber merkezlerimize karamsarlığın yerine umut yeşeriyor kalbimizde. Bu kez umut Van’da yeşerdi. Bir gurup genç ve esnaftan oluşan yaklaşık 50 kişilik bir grup çocuk istismarına dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılığı oluşturmak adına kazandıkları parayla dizi film çekiyor.

Haberhabere okurları için ‘Bir Avuç Gözyaşı’ dizisinin senaristi ve başrol oyuncusu Fatih Gezer ile görüştük. İnşaatlarda çalışarak bin bir zorlukla para kazanan Fatih Gezer bu dizi için tüm imkânlarını seferber etmiş. Amacı da bu projeyi hayata geçirmek... Lafı fazla uzatmadan sizleri Hüzün Yücel’in hazırladığı röportajla baş başa bırakalım.   

H.Y: Sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir dizi film çalışmasına başladınız. Bu gerçekten akıl alır gibi değil çünkü dizi ya da film yapımları büyük bütçelerle çekiliyor.  Nerden aklınıza geldi dizi çekmek?

“Biliyorsunuz hemen hemen her gün kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı olayları yaşanıyor. Özellikle doğu ve güneydoğuda çok yaşanıyor bu olaylar. Bir gün arkadaşlarımızla bir araya gelmiştik,  O sırada televizyonda bir çocuğun kaybolduğu ile ilgili haber vardı. Arkadaşlarımızla pür dikkat habere yoğunlaşmıştık. Yine bir can kötü insanlar tarafından acı çekecekti. Buna dur demek gerekiyordu ve bir şeyler yapmamız lazımdı. O gün orda bir dizi film çekme fikrini ortaya attık ve farkındalık yaratmak için de bu işe start verdik.”

H.Y:  Bize ekibinizden bahseder misiniz?

“Yaklaşık olarak elli kişi civarındayız. Annem, kardeşim, akrabalarımız, esnaf kısacası bütün mahallemiz seferber oldu. Yüreğimizle bu işe yani çocuk istismarına, kadına yönelik şiddete dur demek istiyoruz.  Elbette bizim dur dememizle olmuyor ama birey olarak toplumun kanayan yarasını da görmemezlikten gelemezdik.   O yüzden de tamamen kendi çabalarımız ve imkânlarımızla bu işe kalkıştık.”

H.Y:  Peki, Fatih Bey neden Van’da çekiyorsunuz diziyi. Başka bölgeleri neden tercih etmiyorsunuz?

“Bizim buralarda kadına saygı yok, hatta kadına hiç iyi davranılmıyor. Kadınlarımız, analarımız çok zorluk çekiyor. Eğitim hiç yok, kızları okutmuyorlar. Cehaletle mücadele veriyor kadınlar. O yüzden anamızı düşündük, bacımızı, akrabamız olan kızları düşündük ve harekete geçtik. Bu sorunu yaşadığımız bölgeden sessiz çığlıkların sesi olarak duyurmak istiyoruz. Biliyorum şiddet dünyanın her yerinde çok fazla. Türkiye’nin her bölgesinde de var ama bizim buralarda daha fazla…”

H.Y:  Sanırım şuan çekimleriniz devam ediyor. Kaç bölüm olacak, ne durumdasınız ve nerde yayınlayacaksınız?

“Arkadaşlarla Youtube’de kanal açtık. Çekimler tamamlanınca orda yayınlayacağız. Diziyi 15 bölüm olarak düşündük. Şuana kadar da 8 bölümü tamamladık. ”

H.Y:  Bizi biraz da dizinin hikâyesinden bahseder misiniz?

“Ana temamız ‘Çocuk susar, sen susma’ sloganı. Hikâyede her bölümde ayrı konu ele alınıyor ve yaşanmış gerçek olaylardan oluşuyor. Dizimizin adımı ise ‘Bir Avuç Gözyaşı’  Eylül ayının ortalarında ise yayına girmek istiyoruz.   Senaryoyu kendim yazıyorum.  Yönetmenimiz ise İbrahim Işık. Oyuncu kadromuzda 15 kişiden oluşuyor.”

H.Y:  Gerçekten harika, süpersiniz.  Aklıma takılan bir konu var o da bütçe, çünkü dizi çekmek maliyetli bir iş, siz nasıl çözdünüz bu işi?

“Arkadaşlarla bir çalışma planı hazırladık. Piyasa araştırması da yaptık. Sonra da maliyet giderlerini hesapladık ve hepimiz çalışarak havuza koyduğu parayla bütçeyi tamamladık. Çalışıyoruz ve kazandığımız parayı ortaya koyuyoruz.”

Senaryosunu Fatih Gezer ve Ahmet Altun’un yazdığı  ‘Bir Avuç Gözyaşı’  adlı dizi Eylül ayında Youtube’da yayınlanacak.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87