BU NE GÖZÜ KARA GENEL BAŞKAN

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP tarihinin en önemli kararını tek başına açıkladı.

Cumhurbaşkanı adayı olarak eski İslam Konferansı Örgütü genel sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday yapılacağını bir iki kişi dışında hiç kimseyle paylaşmadı.

Bir genel başkan bu kadar önemli bir kararı, CHP gibi en küçük bir olayda bile yoğun tartışmaların yaşandığı bir partide hiç kimseye danışmadan, sormadan, hiçbir tartışmaya girmeden açıklıyorsa sonucunun da çok olumlu olacağı konusunda mutlaka bir garanti almış demektir.

O halde bu sadece bir aday seçimi değil, iç ve dış güçlerin el birliği yaparak yepyeni bir projeyi Türkiye’nin önüne koyması anlamını taşır.

Nitekim Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adının yine bir dış operasyonla Türkiye’nin yönetimine getirilen Kemal Derviş’ten gelmiş olması böyle bir projenin olduğunu kuşkusunu güçlendiriyor.

Anladığım kadarıyla proje şu; Global güçlerin Ortadoğu’daki hakimiyetini pekiştirmek için yarattığı Ilımlı İslam projesinin baş aktörü Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan’dı.

Zaten bu nedenle iktidara getirilen Erdoğan rolünü 10 yıl başarıyla sürdürdü ve global güçlerin desteğini aldı.

Ancak Erdoğan son iki yıldır kendisine biçilen rolü abarttığı gibi, zihnindeki “İslamcılık ve mezhep ayrımının yarattığı travma” nedeniyle eskisi kadar güven vermemeye başladı.

Türkiye’nin Ortadoğu’daki baş aktörlüğü sürdürmesi için laik, modern ancak Müslüman kimliğini de önde tutan bir görünüme ihtiyacı var.

Ekmeleddin İhsanoğlu Carter-Brezinski ikilisinin başlattığı “Yeşil kuşak” projesinin en kararlı destekçilerinden biri. İslamcı, muhafazakar ama global güçlerin hoşuna gidecek ölçüde modernlikten yana.

CHP Genel Başkanı’na muhtemelen “Tayyip Erdoğan’ın işi bitecek, bu projeyi uygularsan Erdoğan’ı bitiren kahraman sıfatıyla Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra kurulacak koalisyonun Başbakanı olursun” denildi.

Kılıçdaroğlu da sonucu kesin olan mücadeleye gözü kara girdi.

Eğer proje tutarsa Kılıçdaroğlu gerçekten kahraman olur. Proje tutmazsa?

ERDOĞAN KONUŞMADI AMA CEMAAT OPERASYONUNU BAŞLATTI

Gözler, kulaklar dün Erdoğan’ın üzerindeydi. Çatı aday için ne söyleyecekti.

Erdoğan çok az konuştu, “daha adaylar belli değil, halk meydanlarda karar verir” diyerek Ekmeleddin İhsanoğlu’nun meydan eksiğini üstü kapalı söylemiş oldu.

Ancak eş zamanlı olarak başlatılan cemaat operasyonu Erdoğan’ın önceki günkü kadar rahat olmadığının ve sert bir karşı harekete geçeceğinin habercisidir.

Erdoğan “Sizin gözünüz karaysa benim de gözüm kara” demeye getiriyor.

TANINMAMASI ÖNEMLİ DEĞİL

CHP’nin “Türkiye artık İslamcı çizgide yürüyecek” diyerek dayattığı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu bu açıdan eleştirmeye cesaret edemeyenler “Hiç tanınmayan bir kişiyi Türkiye’ye nasıl tanıtacaksınız, bu kadar zamanda kim neyi öğrenecek” diye soruyor.

Boş laflardır bunlar.

Günümüz iletişim teknolojisinde bir kişinin tanınması 24 saattir.

72 saat ise bir algıyı kitlelerin beynine sokmak için yeterlidir.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adının açıklanmasından hemen sonra Google’da yüz binlerce arama yapıldı. Meraklı herkes “Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir” öğrendi.

Önümüzdeki üç günde yapılacak parlatmalarla Ekmeleddin İhsanoğlu “Türkiye’nin aradığı isim” olarak beyinlere kazınır, kimsenin kuşkusu olmasın.

KILIÇDAROĞLU’NA KİM NASIL GÜVENECEK?

Tamam, Kemal Kılıçdaroğlu Ekmeleddin İhsanoğlu ile Tayyip Erdoğan’ı yıkabileceğine ve AKP’nin seçimden sonra bölüneceğine ve kurulacak koalisyonun başına geçeceğine inanabilir.

Tayyip Erdoğan’ı deviren lider olarak kahraman da olabilir.

Ancak bu gözü kara kararı uygularken öyle bir davranış sergiledi ki güven ve itibarını da yitirdi.

Kılıçdaroğlu çatı aday belirlemek için sayısız ziyaret yaptı. Partilerden sendikalara, sivil toplum kuruluşlarından sanatçılara kadar geniş bir yelpaze ile görüştü.

Hiçbirinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adını söylemedi. Söylediyse bile ciddiye alınmayacak biçimde telaffuz etti.

Şimdi düşünün, ana muhalefet lideri sizinle görüşüyor, güya fikirlerinizi alıyor, sonra size hiç söylemediği bir şeyi yapıyor.

Bundan sonra hiç kimse Kılıçdaroğlu ile yapılan bir toplantıdan güven hissiyle çıkamaz. Hep “Bize bunları, şunları söyledi ama bakalım yapacak mı?” kuşkusunu üzerinden atamaz.


https://twitter.com/can_atakli_
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87