ÇAVUŞOĞLU, KARDAK ÖTESİNE GEÇEMİYOR!..

Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinin Kardak Kayalıkları bölgesinde, 29 Ocak 2017’de seyrüsefer yapması sonrasında Ege’de gerilim artmaya başladı. Yunan Savunma Bakanı Kammenos da 01 Şubat 2017’de helikopterle bölgeye gelerek Kardak Kayalıklarına çelenk attı. Yunan Sahil Güvenlik Botları sürekli olarak Kalolimnoz Adası ve Kardak Kayalıkları bölgesinde dolaşıyor. Yunan uçak ve helikopterleri Türk hava sahasını, Sahil Güvenlik Botları da Türk karasularını sürekli olarak ihlal ediyor.



Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, 22 Şubat’ta basına yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Kardak Kayalıklarına gitmesini değerlendirerek, “İstese bile Kardak’a çıkamazdı çünkü biz önlemlerimizi almıştık. Biz Yunan bölgelerini eskisinden daha çok koruyoruz ve Türkiye hata yapıyor” dedi. Çavuşoğlu da, “Görevi çıkmak olsaydı çıkardı. Unutulmasın çıkacağımız zaman çıkmamız gereken yerlere çıktık. Kardak konusunda tutumumuz bellidir” dedi.

Çavuşoğlu, “Kardak’a gelsinler, nasıl gideceklerini görelim” açıklamasını yapan Yunan Savunma Bakanı Kammenos’u da şımarık çocuk olarak nitelendirdi. Çavuşoğlu, “Türk askerinin yeri geldiği zaman ne yapabileceğini en iyi onlar bilir. O şımarık çocuğa da iyi anlatsınlar. Bizim de sabrımızı zorlamasınlar” dedi. Kammenos da cevaben, “Kardak’a ayak basmalarına imkân yok, karşı koyulur” diyerek tehdit etti.

Çavuşoğlu, Kardak Kayalıkları üzerinden kahramanlık yapıyor ama Kardak bölgesinde hava sahamızı ve karasularımızı sürekli olarak ihlal eden Yunanistan’a müzik notası bile veremiyor. Çünkü Kardak Kayalıklarının 2 mil batısında bulunan Kalolimnoz Adası 2004 yılından beri Yunan işgali altında. Kalolimnoz Adası, Erdoğan ve AKP Hükümetlerinin Yunan askerine alenen teslim ettiği 18 ada arasında bulunuyor. Yunan askerlerinin yerleştirildiği ada silah ve mühimmat deposu haline getirilmiş.



Muğla Kalolimnoz Adası’nın doğusundaki kayalık bölgeye, uydudan görünecek şekilde, 12 X 22 m. ebadında Yunan bayrağı da çizilmiş.


 
Yunanistan Kalolimnoz Adasını işgal ve ilhak ettiği için doğu istikametinde orta hat kuralını uyguluyor ve Kardak Kayalıklarının kendi egemenlik alanı içinde olduğunu iddia ediyor. 1996 yılında Kardak Kayalıkları için bütün dünyayı ayağa kaldıran Türkiye, kayalıkların hemen batısındaki Kalolimnoz Adasının işgaline seyirci kalıyor. 


 
1943 Tarihli İngiliz ve 1951 tarihli Amerikan haritalarında, 12 Ada deniz sınırı, Kalolimnoz Adası’nın batısından geçiyor. Haritalarda, Kalolimnoz Adası ve Kardak Kayalıklarının, 12 Ada deniz sınırının dışında ve Türkiye Cumhuriyeti’ne ait olduğu açıkça gösterilmiş.
 




Ege Denizi’ndeki adalarımız Yunan işgali altında olduğu için Çavuşoğlu Kardak ötesine geçemiyor. Sadece Kardak üzerinden siyaset yapabilen Çavuşoğlu, adalarımızın işgalini özenle gizlemeye çalışıyor. Ancak her seferinde ihanet ayaklarına dolaşıyor.

İşgal edilen 18 Türk adasına, Erdoğan ve AKP Hükümetlerinin himayesinde top, uçaksavar v.b. ağır silahlar yerleştirildi. İşgal edilen adalarımızdan veya çevresinden, Türk uçak ve helikopterlerine, Türk gemilerine ateş açılırsa bunun sorumlusu bizzat Tayyip Erdoğan olacaktır.

Tayyip Erdoğan, 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığını hangi gerekçe ile Yunan askerine teslim ettiğini açıklamak zorundadır.

Ümit YALIM
Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87