CESARET

Kalbin ve aklın onayladığı cesaret delilik değildir. Cesaret korkunun ustaca yönetilmesidir. Hayat yolculuğuna emin adımlarla devam ederken cesaret bizlere eşlik etmelidir. Çünkü, cesaret kararlılıkla bizleri başarıya götüren yolun başlangıcıdır.

Cesur yaşamın şahaserleri;

Para cesaretle kazanılır. Aşk cesaretle kazanılır, başarı cesaretle kazanılır, makam , mevki, liderlik cesaretle kazanılır. En önemlisi de özgürlük cesaretle kazanılır. Hayatımızı sorgulamaya başlarsak cesarete dayalı binlerce güzel işlerden başarıyla çıktığımızı görmek bizi hiç şaşırtmayacaktır. Yaşamımız boyunca kaybettiklerimiz, cesaret edemediklerimiz geçmişin keşkeleri değil midir? Hayatta kaybetmek de vardır, kazanmakta. Hayallerine cesaretle kavuşan azimli cesur insanlara gerçekten hayranım. Halk arasında deli cesareti deriz bazen , kazansa da kaybetse de hedeflerinde daima kazanmak vardır. Denedim olmadı der kaldıkları yerden yollarına devam ederler. Asla pişmanlık duymazlar. Akla hizmeti cesaret ile yaparlar.

Yüreğinize bir kez dokunan aşkı yüreğinden cesaret edemediği için uçuranlar , sebebi korkularınıza yenik düşmeniz değil midir? Yatırım yaparken , ya kaybedersem düşüncesiyle , garantici davrananlar, risk alıp cesur kararlarınızdan kazançlı çıkabileceğinizi hiç düşündünüz mü?

Ben yapamam deyip gelen makamı, mevkiyi , şanı, şöhreti elinin tersiyle itip geri çeviren özgüven eksikliği olanlar, kariyeriniz ve itibarınız için cesareti kullanmaktan korkuyormsunuz?

O halde korkunuzu fethetmek için neyi bekliyorsunuz?

Korkularınızın hükümdarı olmak istemez misiniz?

Hayatın bize sunduklarının farkında olalım ve geri çevirmeden , korkularımıza yenik düşmeden cesur kararlar alalım. Cesaretin düşünce değil bir davranış eylemi olduğunu, güçlü insan olmak için bu eylemi gerçekleştirmek gerektiğini unutmayalım . Hayat daima cesurların yanındadır. Başarılı insanlar her zaman cesur kararlar alan , cesaretli, gözü pek insanlardır. Cesaret başarının anahtarıdır. Hayatı kaçırmadan, cesarete dayalı kararları ertelemeyelim.

Bakın Robin Sharma cesarete dayalı sözlerinde ne diyor;

"En kötü şansın altında en mutlu değişim fırsatları yatar.''

Unutmayın korkunun öbür tarafında özgürlük vardır"

Hayat daima cesurların yanındadır. Korkularımızdan sıyrılıp, özgürleşmeye ve kazanmaya başlayalım. Madem hayat cesurlara torpil geçiyor, biz de cesaretimiz toplayarak cesur kararlarımızla hayatın torpilliler sınıfında yerimizi alalım.

Sevgiyle kalın efendim.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Bülent erkısa 2 yıl önce

uzun zamandir okuduğum en güzel hatta en mükemmel yazi̇ kaleminize ve yüreginize sağlık

Misafir Avatar
numan 2 yıl önce

kişisel gelişim gibi bir yazı olmuş. fevkalade

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87