KARDAK’ta YÜREK YAKAN TABLO

Kardak Krizi sırasında düşen Yunan helikopterinde hayatını kaybeden üç Yunan deniz subayı için 29 Ocak 2017’de, Kelemez (Kalimnos- Kilimli) Adası’nda anma töreni yapıldı. Yunanistan’ın Kelemez Adası’nda yapılan anma töreni ile ilgili haber ve fotoğraflar Yunan Deniz Kuvvetleri resmi internet sitesinde yayımlandı.



Kelemez Adası’nda anma töreni yapılırken Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi de Kardak Kayalıkları bölgesinde Deniz Kuvvetlerine ait iki hücumbot ile seyir icra etti. Seyir ile ilgili haber ve fotoğraflar TSK resmi internet sitesinde yayımlandı.



Fotoğraflar acı bir gerçeği tekrar gözler önüne serdi. Kardak bölgesinde ve Yunan işgali altındaki Muğla Kalolimnoz Adası’na,Yunan Savunma Bakanı ve Komuta Kademesi elini kolunu sallayarak gidip poz verirken, Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta Kademesinin, adanın 4 mil uzağında poz vermesi yürekleri yaktı.Muğla Kalolimnoz Adası, Ege Denizi’nde Yunan işgali altında olan 18 Türk adası arasında bulunuyor.



Yunan Savunma Bakanı Kammenos 28 Ocak 2016’da da, hiçbir engelle karşılaşmadan Türk hava sahasını 2 mil ihlal etmiş ve Kardak Kayalıklarına çelenk atmıştı.



Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Tellidis de 15 Aralık 2016’da, Muğla Kalolimnoz Adası’na gelerek Yunan askerleri ile birlikte sazlı sözlü zafer kutlaması yapmıştı.



TSK Komuta kademesinin 29 Ocak 2017’de yaptığı seyir sırasında Yunan Sahil Güvenlik Botları bölgede dolaşarak Türk karasularını ihlal etti. Karasularımızın ihlali, TSK, İçişleri Bakanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı internet sitelerinde yer almıyor. Bu durum egemenlik haklarımızı yok sayıyor. Yunan devlet gemileri,Türk karasularını ihlal ederken, olanı biteni turist gibi seyrederek ülkemizin ve milletimizin hak ve menfaatlerini korumak mümkün değildir.

İçişleri Bakanlığı, sınır, kıyı ve karasularımızın muhafaza ve emniyetini sağlamaktan sorumludur. Bakanlık bu görevleri Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı marifeti ile yerine getirir. Yunan Sahil Güvenlik botları, Türk karasularında hiçbir engelle karşılaşmadan serbestçe seyir yaparken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yan gelip yatıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı büyük tantanalarla İçişleri Bakanlığına bağlandı. Bu bağlantının,anılan komutanlıkların görevini yapmasını engellemek için yapıldığı açıkça görülmektedir.

Ümit YALIM
Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87