KEHANETLER ve KAHİNLER

Kehanetler ve kahinler ilgimizi çekiyor. Bilim adamları kabullenmeseler de “Gelecekte başımıza neler gelecek?” merakına yenik düşüyoruz.

Kehanetler, kabile kültürlerinden günümüze ulaşmış ‘’Duyular dışında sezgiler yoluyla doğrudan geleceğin bilinmesidir’’diyebileceğimiz bir olgudur. Ve Fransız kâhin; 1503 yılında doğan Michel de Nostredame, yaşadığı yıllar boyunca geleceğe yönelik yaptığı kehanetlerinin tutmasıyla bilinir.

Nostradamus’u tanımak ve anlamak için öncelikle onun kendini, amacını, niyetlerini, kehanetlerinin yapılış biçimini ve geleceğe bakışını anlattığı, iki mektubunu gözden geçirmek gerekir. İlk önsözü 52 yaşında iken dünyaya gelen oğlu Sezar’a yazmıştır.

“Gece nöbetlerinde tepelerdeki yıldızları inceleyip, kaleme dökerken gizli işaretleri korkusuzca ve laf kalabalığından uzak, formüle etmeyi isterdim. İyilerin kaynağı daima İlahi ve Ebedi Tanrı’dan yayılır. Kâhin sözcüğünü sevmiyor ve kullanmak istemiyorum… Tanrı sırları kendi özünde kavranmazdır. Etkin güç, irade özgürlüğü ve doğal bilgi düzeyine temas eder. Gerçekler şimdiki zaman ve tüm zamansızlığın gök kubbesi altında kavranır… Nedenler dairesel olaylar sayesinde, nedenler gök hareketlerinde belirginleşir… Nesnelerin sırrına tam olarak ermek, ilahi esin olmaksızın mümkün değildir. Her kehanetin harekete geçirici kıvılcımı, Yaratıcı Tanrı’dan gelir. Horoskop ve doğal yetenekler ise ancak bu öz kıvılcımı izler…. Ben şu yeryüzüne şu veya bu sıkıntılara itilmiş büyük bir günahkârım. Her hafta birkaç kez trans haline girerim. Ve gece çalışmalarının kükürtlü hoş kokusunu uzun hesaplamalara dönüştürürüm. Kehanet kitaplarım böyle meydana gelmiştir. Her birinde yüzer tane dörtlük halinde, astronomik kehanetler bulunur… Bu satırlarda yazanlar 1 Mart 1555’ten, 3797 yılına dek uzanan kehanetleri içermektedir…. Doğal ve insancıl yönde gelişme gösterirsen, sen de geleceğin olaylarını göreceksin… Yıldızlar yoluyla kehanette bulunan kişinin, doğaüstü güç içinde doğar ve sonra tanrısal sonsuzluktan bir parça olan esinlenme sonucu bir sırrın açıklanışıdır… Bağımsız bir dil ile hepsini derledim. Mekanları, zaman ve dönemleri belirledim. İstedim ki bizden sonra gelen insanlar gelecek hakkında doğru bilgi sahibi olsunlar… Baban Michel Nostradamus’un armağanını al… Kehanetlerin her birinin sana açık olmasını diliyorum. Ebedi Tanrı, sana ebedi bir yaşam ile iyi ve semereli bir mutluluk nasip etsin. Salon de Provaence 1 Mart 1555”

İkinci mektup, 1558’de Kral II. Henri’ye yazılmıştır. Bu mektupta, 14 Mart 1557’den yedinci bin yıllık dönemin başlangıcına kadar olan kehanetlerini anlatır. Güneş tutulmaları, Dünyanın çekim gücünü etkileyecek kaymalar, depremler, sınırlarla bölünmüş-dini ya da siyasi-parçalanmış insanlar arasında gelişecek barış, birleşme, geçim ortamının sağlanması, komünizmin sona erişi, salgın ve hastalıklar, dinin yitirilmesi, ufolar, altın çağın başlamasından söz eder. Kral II.Henri’nin düelloda öleceğini de bilmiş ve kendisine bildirmiştir.

Fransız astrolog Nostradamus, 1555 yılında insanlığın geleceğine dair binlerce kehanet içeren 932 dörtlükten oluşan şiirlerini Les Prophéties isimli kitabında toplayarak; dünyanın oluşumundan bu yana insanlık tarihine dair birçok önemli olayı tahmin etmiştir.  Hitler'in yükselişinden JFK'nin vurulmasına ve 11 Eylül saldırılarına, 2021 Kaliforniya büyük depremine kadar birçok olayı öngörür. Nostradamuz araştırmacıları, ‘’İnsanlığı bekleyen zaman dilimlerinde yaşanacak olanların habercisi’’ olduğunu belirttikleri dörtlükler üzerinde halen çalışmaktalar. Binden fazla dörtlük içinde bilhassa açık tarih verilmiş kehanetler öncelikli olmakta.

Nostradamus’un ‘’Yüzlükler’’ isimli eserinde, 2022 yılı için gördüğü kehanetler var mı? Var elbette. Nostradamus, öngörülerinde Türkiye'ye de yer ayırmış.

Nostradamus kitaplarındaki kehanetleri açık seçik olmayan bir dille ele aldığından yorumlamak gerekiyor. “Bir ateş görüyorum ki gökten düşecek.” astroid çarpması; “Bal mumdan çok daha pahalıya mal olacak. Buğdayın fiyatı o kadar yüksek ki insan, hemcinsini çaresizlik içinde yemeye yol açacak.” Enflasyon artışı ve kıtlık; “Ay yüksek dağın üzerinde gece dolu/ Yalnız bir beyne sahip yeni bilge görür/ Öğrencileri tarafından ölümsüz olmaya davet edildi / Gözler güneye. Eller göğüste, bedenler ateşte” bu ilginç kehanetteki “yeni bilge” kavramı yapay zekâ ile bağdaştırılıyor.

"Güneş gibi baş parıldayan denizi yakacak:/Karadeniz'in yaşayan balıkları hemen kaynayacak/ Rodos ve Cenova yarı aç kaldığında/ Yerel halk onları kesmek için uğraşacak.” Küresel ısınma faciaları, kıtlık;Teknolojik gelişmelerle ilgili, özellikle yapay zeka teknolojisindeki ilerlemelerin 2021’den itibaren korkutucu boyutlara ulaşabileceği; beyinlerine çip yerleştirilmiş askerler yetiştirileceğini söyler.

3. Dünya Savaşı’nın tarihini de net olarak veren Nostradamus, neden kehanetlerini 3797 yılı ile sonlandırmış? Aklımda deli sorular? Görememiş mi? Görmemiş mi?

Yoksa 3797 Kıyamet Yılı mı?

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87