Ne Dediysek O
Yeni Parti Hazırlanıyor

Bunca zamandır köşe yazılarımızda önemli gördüğümüz haberleri yazdık, aktardık. Şimdiye kadar bir tanesi bile yanlış olmayan haberler verdik. Bakmayın yalanlamalara vs. Çoğunun gerçek olduğunu hem biz biliyoruz, hem de haber kaynaklarımıza güveniyoruz.

Bunu neden mi hatırlattık.

Çünkü bir yazımızın daha doğru olduğu yönde emareler görülmeye başlandı.

Ne demiştik Kasım ayındaki köşe yazımızda:

“AKP’deki Çatışma Derinleşiyor, Yeni Parti Geliyor”

Bundan yaklaşık 5 ay önce bu başlığı atmışız.

Yani 17 Aralık'tan önce...

Yani Başbakan Erdoğan ve çevresindeki isimlerle bazı gazeteciler “AKP'ye karşı yeni parti geliyor” demeden önce...

İçinde ne yazmışız peki? Hatırlatalım:

“TURK Parti’ye Dikkat

(...) Abdullah Gül’ün yeni bir parti kurdurduğu kulaktan kulağa yayılan bir fısıltı. Gül’ün, parti kurmak için danışmanlarından Ahmet Ertürk’ü görevlendirdiği ve Ertürk’ün de bu çerçevede görüşmeler yaptığı konuşuluyor.

Tam da böyle bir günde, alttan alta kuruluşunu tamamlayan ve Ağustos ayındaki kongrede Milliyetçi Muhafazakar Parti adını Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi (TURK Parti) olarak değiştiren partiyi de iyi takip etmek gerekir. Bakarsınız, önümüzdeki dönemde bu parti etrafında önemli gelişmeler şekillenir.”

Dediğimiz gibi Kasım ayında bunu yazdık. Peki önceki gün ne oldu?

Cemaatin önemli yayın organlarından Bugün TV'de TURK Parti'nin Genel Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç uzunca bir süre yeni gelişmeleri değerlendirdi. Sonuçta Özgüç'ün cemaatten olduğunu düşünmüyoruz. Bize öyle bir bilgi de ulaşmadı. Ancak tam da bu dönemde Özgüç'ün televizyonlara çıkarılıp, bu şekilde parlatılmasını manidar bulduk.

Eğer TURK Parti'yi Çankaya destekliyorsa, bu partinin önümüzdeki günlerde adını daha çok duymaya başlayacağımız garanti.

Ahmet Eyüp Özgüç'ün Bugün TV'de, “Siyasetin Aktörleri” programında yaptığı açıklamalara bakınca, benzer bir dilin Çankaya çevresinden ve cemaatten yapıldığı aklımıza geliyor. Bakın Özgüç ne demiş:
  • Devlet, devlet olma vasıflarını kaybetti. Ekonomi başta olmak üzere stratejik her alanda despotik bir yönetim içindeyiz.
  • Ortaya çıkan ses kayıtlarıyla AKP hükümetinin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın meşrutiyeti kalmadı.
  • Paralel devlet söyleminden vazgeçilmesi gerekmektedir.
  • Gayri ahlaki yollardan yapılan hiçbir hareket başarıya ulaşamaz. AKP hükümetinin içine düştüğü durum budur. Tek adam sultası halinde gayri demokratik yollardan zenginleşmenin sonu budur. Bu yüzden Türkiye’de siyaset yeniden kurulmalı, şeffaf bir yapı oluşturulmalı ve siyaset anlayışı değişmelidir.
Söylemlerin benzerliği de göstermektedir ki, Çankaya ve Cemaat, AKP'ye karşın alttan alta bir alternatifin hazırlığındadır.

Önümüzdeki günlerde, Türk siyasetinin önemli hadiselere gebe olduğunu gösteren bu gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87