SEÇİM SONUÇLARI

OLUMLU-OLUMSUZ TABLOSU

Seçimin üzerinden günler geçti. Herkes konuştu. Son olarak Ankara'da İl Seçim Kurulu'na yapılan CHP başvurusu reddedildi. CHP oyların yeniden sayımını talep etmişti. Sırada Yüksek Seçim Kurulu'na yapılacak bir başvuru var. CHP yönetimi yapar mı bilmem. Ancak Mansur Yavaş'ın mücadeleyi bırakacağını sanmıyorum.

Seçimin kazananları, kaybedenleri çok konuşuldu. Biz de seçimlerin sonuçlarının olumlu ve olumsuz yönlerini ele alalım istedik. İşte 30 Mart yerel seçimlerinin olumlu ve olumsuz sonuçları:

OLUMLU SONUÇLARI:


*CEMAAT BİTTİ:
Türkiye'nin başına yaklaşık 40 yıldır tebelleş olan, 12 Eylül darbesini destekleyen ve yeşil kuşak projesi çerçevesinde bir karşı devrim örgütlenmesi olan cemaat hiçbir güç kazanamadı. Güç kazanmayı bırakın, artık bitme noktasına gelecek operasyonların önü açıldı. Halk AKP'ye cemaate karşı operasyon yetkisi verirken, cemaatle yan yana gördüğü parti ya da partileri cezalandırdı.

*EFSANELER SONA ERDİ:
Bu seçimlerin bana sorarsanız hayırlı yönlerinden biri bazı efsaneleri yıktı. Örneğin yıllardır öne çıkarılan bazı lider adaylarının her türlü imkanlara rağmen yenildiklerini gördük. Bu isimler seçim gecesi ortada bile görünmezken, 2-3 gün sonra ortaya çıkabildiler. Ama artık liderlik için çok geçti.

*YENİ VE BAŞARILI SİMALAR TANIDIK:
Seçim sonuçlarında Mansur Yavaş gibi yeni güzel insanlarla tanıştık. Yavaş, seçim gecesinden itibaren halkın oylarının peşine düştü. Gökçek'e ve adamlarına nefes aldırmadı. Bu da Yavaş gibi güzel ve önemli bir ismi, 2009'daki başarısından sonra, daha da bir hafızalara kazıdı.

*ONURLU DİRENİŞLER:
Yine direniş gösteren isimler kazandı Türkiye. İhsan Özkes ve Vefa Salman buna örnek oldu. Vefa Salman sonuçların gerçeği yansıtmadığını söyleyerek inatla mücadele etti ve yeniden yapılan sayımla hakettiği Belediye Başkanlığını kazandı. İhsan Özkes de Üsküdar'da yine direniş gösterdi. Aslında örgütü tarafından yalnız bırakılmasa belki de o da Salman gibi hakettiği başkanlığı kazanacaktı ama ıssız adam oldu. Yine de Özkes'in mücadelesi bizlerin yüreğine kazındı. Artık Türk milleti Özkes'i iyi bilecek ve bu onurlu adamın yanında duracaktır.

*MUHALEFET ARTIK ŞAPKAYI ÖNÜNE KOYMALI:
Aslında bu madde her seçimde yinelenebilir. Türkiye'de maalesef muhalefet, özellikle de CHP seçim sonuçlarından nedense hep bir başarı değerlendirmesi çıkarabiliyor. Yolsuzluğa batmış bir hükümet, açılımla bölünme noktasına gelen bir ülkede CHP yüzde 1-2 oy artırmaya başarı diyebiliyorsa, hepimiz buna isyan etmeliyiz. Cemaat ile yan yana verilen görüntü, kimse kusura bakmasın bu sonucu getiren sonuçlardan biridir.

OLUMSUZ SONUÇLARI:

*AKP BASKIYI ARTIRABİLİR:
Seçim sonuçları iktidar partisine aşırı bir özgüven verip, baskıcı politikaların önünü açabilir. Buna karşı toplumsal muhalefetin kırıp dökmeden uyanık ve ittifak halinde hareket etmesi gerekir. Böyle bir birliktelik, baskıcı politikaların önünü keser.

*TEK ADAM REJİMİNE DÖNÜŞ:
Türkiye, çoğulcu demokrasiden adım adım tek adam rejimine dönüş işaretleri taşıyor. Bu seçimde de AKP'den çok Recep Tayyip Erdoğan'a oy verildi. Dokunulmaz lider görüntüsü Erdoğan'ı giderek Tek Adamlaştırıyor ve yukarıda aktardığımız olumsuz sonuçla birleşince diktatörlüğe gidişin taşları döşeniyor. Buna karşı muhalefetin uyanık ve kararlı durması gerekiyor.

*AÇILIM TÜRKİYE'Yİ BÖLÜYOR:
Seçimin kazananlarından biri de BDP oldu. PKK'nın siyasi kolu olan parti 8 olan il belediye sayısını Mardin'i de eklersek 11'e çıkardı. PKK güçleniyor ve şimdi de özerklik için hazırlık yapıyor. Türkiye'yi bölen açılım sürecine karşı durulmaz, “Ben daha iyi açılım yaparım” diyerek muhalefet yapılırsa, Türkiye parçalanır ve buna imza atanlar iktidarıyla muhalefetiyle “vatan haini” olarak tarihe kaydedilir.


Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87