Silivri'ye Zulüm, Bakan Çocuklarına ve Zarrab'a Gülüm

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklu bulunan 5 kişinin tahliye edildiği haberi son dakika gelişmesi olarak birkaç saat önce düştü ajanslara.

Tahliye edilenler arasında Ebru Gündeş'in kocası Reza Zarrab, Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ve Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan da bulunuyor.

Bu 5 kişinin tahliyesiyle, 17 aralık operasyonunda tutuklu kalmadı.

Bugüne nasıl gelindi hatırlamak lazım.

AKP ile cemaat arasında patlak veren kavganın en şiddetlisi ve ipleri koparanı 17 Aralık operasyonu olmuştu. Yargı içine sızdığı bilinen ve 2007'den bu yana Türkiye'de kumpas, tertip vs. olarak tanımlanan operasyonları yürütenler, bu yolsuzluk operasyonuyla AKP'ye büyük darbe indirdi.

Bakan çocukları, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, işadamı Ali Ağaoğlu vs. gözaltına alınanca hükümet cemaate karşı emniyet ve yargı olmak üzere bürokrasi üzerinden atağa geçti. Emniyet'te çok sayıda görevden alma yaşandı, HSYK'nın yapısı değiştirildi.

Hemen ardından da tahliyeler geldi.

Bizler yıllardır bu yapılanmaya karşı mücadele ederken, hükümet aynen Başbakan'ın “Ne istediniz de vermedik” ifadesindeki gibi bu yapı ne istediyse verdi.

Savcı oldu, o savcılar kahraman ilan edildi vs.

Sonuç mu;

  • Türkiye'nin gözbebeği Türk ordusunun değerli komutanları cezavlerinde en verimli olacakları yılları geçirdi. Türk ordusunun Genelkurmay Başkanlığını yapan İlker Başbuğ terör örgütü yöneticisi ilan edildi
  • Türkiye'nin değerli siyasetçileri, cezaevlerine atıldı. Doğu Perinçek, tutuklandığı 2008 yılının Mart ayından itibaren, Mart 2014 seçimlerini de sayacak olursak, cezaevinde 3'üncü seçimni geçirecek bir siyasi parti genel başkanı olarak tarihe geçti.
  • Türkiye'nin değerli kalemleri, gazetecileri sadece yazdıklarından dolayı cezaevinde yıllarını geçirdi.
  • Değerli bilim adamları, akademisyenler, sadece aydınlık bir Türkiye mücadelesi yürüttükleri için cezaevlerine kondu.
  • Birçok değerli insanımız, sadece bu kumpaslardan dolayı öldü, intihar etti.

Şimdi soralım.

Sadece ve sadece ucu kendinize dokununca “Paralel yapı”, “Devlet içinde çete”, “kumpas” oluyor da, yukarıda saydığımız değerli insanlar yıllardır bir kumpasla karşı karşıya.

Peki onlar için ne yaptınız?

Tutukluluk süresi yılları bulan insanlar, Silivri toplama kampında ömürleri çürütülürken, siz sadece çocuklarınızı kurtarasınız diye mi o koltukta oturuyorsunuz.

Bunu hiçbir vicdan kabul etmez...

Kabul de etmiyoruz...
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Kerem 10 yıl önce

Helal olsun

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87